Рагу Рататуй

Цей провінційний французький рецепт містить зовсім мало калорій Використовуйте це блюдо як гарнір або ж як основний прийом їжі.

Рецепт з ХО

У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХЕ - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.

Кількість порцій: 4
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин

Харчова цінність (на 1 порцію):

  • ХО — 1,1
  • Калорії: 108
  • Жири: 5 г
  • ​Насичені жири: 1 г
  • Холестерин: 3 мг
  • Натрій: 205 мг
  • Вуглеводи: 13 г
  • Білок: 4 г
  • Клітковина: 4 г

Складові

  • 1 средній солодкий перець (нарізаний)
  • 1/2 середньої цибулини (нарізаної)
  • 2 чайні ложки оливкової олії
  • 450 г. крупно нарізаного неочищеного баклажана
  • 1 маленький кабачок (розрізати вздовж і нарізати скибочками по 1,5 см)
  • 200 мл. води
  • 1/8 чайної ложки чорного перцю
  • 4 середніх помідора (крупно нарізаних)
  • 1/4 склянки свіжого базиліка (нарізаний)
  • 50 г. твердого сиру натертого на крупній тертці
  • 10 г. кедрових горіхів

Спосіб приготування

Крок 1


У велику каструлю з розігрітим маслом викладаємо солодкий перець і цибулю. Готуємо на середньому вогні протягом 5 хвилин, помішуючи час від часу. Додаємо часник і смажимо, перемішуючи, протягом 1 хвилини. Додаємо баклажани, кабачки, бульйон і чорний перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою протягом 10-15 хвилин або поки овочі злегка пом'якшать.

Крок 2


Тим часом, поміщаємо половину нарізаних помідорів до отримання однорідної маси і томати, які залишились до баклажанові суміші. Готуємо, накривши кришкою, протягом 3 - 4 хвилин.

Крок 3

 

Додаємо нарізаний базилік перед подачею на стіл. Рагу подаємо в неглибокому посуді. Посипаємо сиром, обсмаженими кедровими горішками і прикрашаємо свіжим листям базиліка.

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Зелений салат з адигейським сиром на грилі
  • Паста з соусом песто з капусти кале
  • Багатошаровий обід із сочевиці білуга, нута, граната і бабагануша