Кукурудзяний крем-суп з чилі та коріандром
Класна кукурудза
Кукурудзяний крем-суп - простий гарнір, який відмінно підійде до сиру халумі на грилі. Його також можна подавати як вегетаріанське основне блюдо. Чилі надає вогняний смак, а коріандр робить готову страву екзотичним і дуже ароматним.
Інгредієнти (для 4 порцій)
2 пакети (280 г) заморожених зерен кукурудзи
2 столові ложки оливкової олії 1 чашка густих вершків
1 чайна ложка солі
1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
2 столові ложки вершкового масла
1 чашка цільного молока
2 столові ложки борошна
1 перець чилі, зелений, дрібно нарізаний
1/4 чашки свіжонатертого сиру пармезан
3 столові ложки подрібленого коріандру
Приготування
Поставити сковороду на середній вогонь і викласти в неї кукурудзу, оливкову олію, сіль з чилі, перець і вершкове масло. Підсмажити готову суміш в сковороді.
Збити молоко з борошном, вмішати в кукурудзяну суміш. Готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, поки суміш не загусне і кукурудза не приготується. Додати вершки і готувати ще 2 хвилини.
Зняти з вогню і вмішувати сир пармезан до його розтоплення. Подавати з коріандром. Посипати подрібленим зеленим чилі за смаком.