Песто з листя буряка

Листя буряка дуже поживне, і є прекрасним джерелом вітамінів А і К. Щоб зробити дуже смачне песто, бланшуйте їх трохи і змішайте в блендері разом з базиліком, горіхами, пармезаном, лимоном, часником і сіллю.

Інгредієнти (250 г)

1 літр зеленого листя буряка (приблизно з 2-ух пучків)

100 г. подрібленого мигдалю

50 г. тертого пармезану

очищений зубчик часнику

сік половини лимона

100 г. оливкової олії

сіль

Для подачі: 

свіжозварена паста

тертий пармезан

Інструкції


1.Положіть зелень, мигдаль, пармезан, часник і лимонний сік в блендер і дрібно подрібніть.

2.Пока блендер подрібнює зелень, вливайте в отриману масу оливкову олію до тих пір, поки вона не стане м'якою.

3.Добавте песто в гарячу пасту і подавайте з тертим пармезаном.