Тарт з лисичками та грюйер
Інгредієнти:
- листкове бездріжджове тісто - 250 гр
- свіжі лисички - 300 гр
- чебрець - 3 гілочки
- часник - 2 зубчики
- червона цибуля - 2 невеликі головки
- яйце - 1 шт + 1 жовток для змазування
- грюйер - 150 гр
- сметана 15% - 100 гр
- вершкове масло - 20 гр
- оливкова олія - 20 гр
- біле сухе вино - 50 мл
- сіль
- мелений чорний перець
- борошно
Спосіб приготування:
Лисички добре промити водою, обсушити на рушнику і почистити плодоніжки, великі гриби нарізати невеликими скибочками. На добре розігрітій сковороді з оливковою і вершковим маслом обсмажити цибулю, нарізану пір'ям і подрібнений часник, потім додати підготовлені гриби і продовжувати обсмажувати 3-4 хвилини, додати свіжий чебрець, сіль, чорний перець, вино і випарувати його.
Натерти грюер на дрібній тертці і змішати зі сметаною і яйцями до однорідного стану.
На присипаній борошном робочій поверхні розкачати листкове тісто в невеликий пласт, розміром з форму для випічки (28-30 см), попередньо промазану вершковим маслом і посипану борошном. Укласти тісто у форму і обрізати края. Змастити тісто жовтком і наколоти виделкою. Випікати при 200 градусах 5-7 хвилин до напівготовності.
На підготовлену основу для тарта викласти сирно-яєчну суміш, зверху укласти обсмажені лисички з цибулею і знову поставити в духовку на 200 градусів на 10-12 хвилин в режимі конвекція.
Дуже добре поєднується з келихом прохолодного Sauvignon-Blanc.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.