Тарт з лисичками та грюйер

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 250 гр
  • свіжі лисички - 300 гр
  • чебрець - 3 гілочки
  • часник - 2 зубчики
  • червона цибуля - 2 невеликі головки
  • яйце - 1 шт + 1 жовток для змазування
  • грюйер - 150 гр
  • сметана 15% - 100 гр
  • вершкове масло - 20 гр
  • оливкова олія - 20 гр
  • біле сухе вино - 50 мл
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • борошно 

Спосіб приготування:

Лисички добре промити водою, обсушити на рушнику і почистити плодоніжки, великі гриби нарізати невеликими скибочками. На добре розігрітій сковороді з оливковою і вершковим маслом обсмажити цибулю, нарізану пір'ям і подрібнений часник, потім додати підготовлені гриби і продовжувати обсмажувати 3-4 хвилини, додати свіжий чебрець, сіль, чорний перець, вино і випарувати його.

Натерти грюер на дрібній тертці і змішати зі сметаною і яйцями до однорідного стану.

На присипаній борошном робочій поверхні розкачати листкове тісто в невеликий пласт, розміром з форму для випічки (28-30 см), попередньо промазану вершковим маслом і посипану борошном. Укласти тісто у форму і обрізати края. Змастити тісто жовтком і наколоти виделкою. Випікати при 200 градусах 5-7 хвилин до напівготовності.

На підготовлену основу для тарта викласти сирно-яєчну суміш, зверху укласти обсмажені лисички з цибулею і знову поставити в духовку на 200 градусів на 10-12 хвилин в режимі конвекція.

Дуже добре поєднується з келихом прохолодного Sauvignon-Blanc.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.

  • Хачапурі з тіста філо
  • Пряникові палички
  • Вітелло тоннато з руколою