Сільський пиріг з цибулею і помідорами
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно 150 г
- Холодне вершкове масло 75 г
- Яєчний жовток 1 шт.
- Вода холодна 1-3 ст. л.
- Цукор 1 щіпка
- Сіль 1 щіпка
Начинка
- Вершкове масло 50 г
- Великий ріпчаста цибуля 2 шт.
- Помідори стиглі 3 шт.
- Сир з блакитною цвіллю 100 г
- Крупно подріблений волоський горіх 30 г
- Сіль, чорний перець
Приготування:
- Просіяти борошно в миску з сіллю і цукром, натерти туди вершкове масло на крупній тертці і перемішати до утворення крихти. Додати жовток і воду і замісити тісто.
- На присипаній борошном поверхні розкачати тісто в коло діаметром 28 см і товщиною 3 мм. Пензликом струсити надлишки борошна.
- За допомогою качалки перенести тісто у форму і вистелити тістом бортики і дно форми. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями, розтопити вершкове масло в сотейнику на слабкому вогні, покласти туди цибулю і готувати часто помішуючи 15 хвилин, поки цибуля не стане золотистого кольору. Остудити.
- Помідори очистити від шкірки, зробити хрестоподібний надріз на тильній частині плода, викласти на деко і поставити в духовку на режим вологий пар на 90 градусів на 2 хвилини.
- Після цього різко охолодити в крижаній воді і почистити. Нарізати кружечками товщиною 2-2,5 мм.
- Дістати з холодильника форму з тістом, перекласти цибулю в форму, розрівняти. На цибулю викласти в нахлест помідори. Загнути виступаючі краї тіста до центру, залишаючи відкритим середину пирога. Посипати помідори подрібленим сиром і волоськими горіхами, сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
- Випікати в духовій шафі, в режимі конвекція при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
- Остудити 10 хвилин на решітці, подавати теплим.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.