Хумус з гороху і сиру пармезан з шинкою прошутто
Ідеальний снек
Побалуйте себе скибочкою хрусткого багета з кремовим хумусом з гороху, сиру пармезан і шинки прошутто. Цей смачний ласощ послужить як чудовим снеком, так і легкою закускою.
Інгредієнти (для 4-6 порцій)
1 багет, нарізаний на тонкі скибочки - потрібно близько 8-12 скибочок
250 г гороху
1/2 чашки сиру пармезан
1 натертий зубчик часнику
3 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки лимонного соку
Морська сіль і чорний перець за смаком
6 скибочок шинки прошутто
Свіжий базилік
Оливкова олія для змочення
Приготування
Покласти в миску горошок, тертий часник, сир пармезан, налити лимонний сік і оливкову олію і змішати ручним блендером. Змішувати, поки суміш не стане грудкуватою, схожою на хумус. Якщо суміш суха, додати трохи води. Додати сіль і чорний перець.
Підсмажити скибочки багета в сухій сковороді і розкласти їх на серверувальному підносі.
Додати хумус з горошку, шинку прошутто і покласти зверху трохи свіжого базиліку. Посипати сіллю і змочити оливковою олією.