Емпанадас з яловичиною

Інгредієнти:

Для тіста:

• 0,5 кг борошна

• 0,8 л теплого молока

• 0,8 л теплої води

• 1,8 л оливкової олії

• 1 чайна ложка солі

• 1 чайна ложка меленого солодкого перцю

• 1 пакетик сухих дріжджів (10 г)

• 1 яйце

• 1 склянку кип'яченої води

Для начинки:

• 2 столових ложки рослинної олії

• 1 маленька цибулина

• 3 зубчики часнику

• 1 солодкий перець

• ½ кг яловичого фаршу

• ½ чайної ложки кмину

• ¼ чайної ложки меленої кориці

• 100 г сушеного червоного перцю

• сіль

Інструкція

 

1. Змішайте борошно, сіль і перець з водою за допомогою кухонної машини Electrolux Assistent.

2. В отриманому тісті зробіть поглиблення.

3. В окремій ємності розчинити дріжджі в теплій воді, змішайте з молоком і маслом, і вилийте в це поглиблення.

4. Вимісити тісто до однорідності, накрийте і залиште на 1 годину в теплому місці підніматися.

5. Поки тісто піднімається, готуємо начинку: в середній каструлі розігрійте масло і обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю і часник, нарізаний кубиками солодкий перець.

6. До овочевої суміші додайте фарш, збільшивши температуру до максимуму, а потім зменшіть, нагрів на половину.

7. Додайте спеції, перець, сіль і тушкуйте протягом години під кришкою, поки м'ясо не стане зовсім м'яким.

8. Коли тісто підніметься вдвічі, посипте дошку борошном і розкачайте його до товщини 3 см.

9. Наріжте кружками діаметром близько 10 см, в кожен помістіть 1-1,5 столові ложки начинки.

10. Складіть кільця навпіл, щільно зміцніть  края, змастивши їх попередньо вологим пензликом.

11. Наколіть края виделкою. Емпанадас змастіть сумішшю води з яйцем.

12. Випікайте при температурі 180 градусів в попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин.

Емпанадас готовий, коли стане золотисто-коричневого кольору.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.

  • Чіпси з картопляної шкірки
  • Хумус з гороха і пармезана