Том-ям

Інгредієнти:

На 5 порцій

  • Курячий бульйон 5 л
  • Кокосове молоко 500 мл
  • Каффір-лайм 6-8 листків
  • Лемонграс 2-3 шт.
  • Перець чилі ⅓ шт.
  • Крачай 70-100 г
  • Галангал 50-80 г
  • Часник 3 зубчики
  • Цибуля 1 шт.
  • Гливи 150 г
  • Шиітаке 150 г
  • Лайм 2-3 шт.
  • Цукор 10 г
  • Рибний соус
  • Креветки 15 шт. (по 3 шт. на порцію)
  • Помідори черрі 150 г
  • Кінза для подачі

Приготування:

  1. Нарізати довільно цибулю. Крачай, галангал, перець чилі, часник просто очистити і порубати.
  2. Все, що нарізано, покласти в стаканний блендер, залити 300 мл курячого бульйону і пробивати 3 хвилини.
  3. У готовий бульйон покласти листя лайма. Відбити лемонграсс тупим боком ножа. Перелити в каструлю і поставити на варильну плиту та довести до кипіння.
  4. Каффір-лайм нарізати і використовувати як декор, а з класичного лайма вичавити сік.
  5. Потроху додавати рибний соус, поки у бульйоні не з'явиться рибний смак.
  6. Гливи відокремити від кореня і нарізати так, щоб було зручно їсти. У шиітаке відокремити ніжку і нарізати на 4 частини.
  7. Дістати з бульйону листя лайма і лемонграсс, проварені протягом 10 хвилин. Довести бульйон до кипіння, додати в нього мікс прянощів, постійно пробуючи. Покласти цукор і влити кокосове молоко. Додати гриби і цілі креветки. Краще використовувати очищені креветки, обсмажені окремо.
  8. Влити сік лайма - він повинен відчуватися яскраво.
  9. Розлити по тарілках. Прикрасити помідорами чері, каффір-лаймом і кінзою.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти супів.

  • Суп Фо-Бо
  • Морквяний суп
  • Вершковий суп з брокколі та капусти