Том-ям
Інгредієнти:
На 5 порцій
- Курячий бульйон 5 л
- Кокосове молоко 500 мл
- Каффір-лайм 6-8 листків
- Лемонграс 2-3 шт.
- Перець чилі ⅓ шт.
- Крачай 70-100 г
- Галангал 50-80 г
- Часник 3 зубчики
- Цибуля 1 шт.
- Гливи 150 г
- Шиітаке 150 г
- Лайм 2-3 шт.
- Цукор 10 г
- Рибний соус
- Креветки 15 шт. (по 3 шт. на порцію)
- Помідори черрі 150 г
- Кінза для подачі
Приготування:
- Нарізати довільно цибулю. Крачай, галангал, перець чилі, часник просто очистити і порубати.
- Все, що нарізано, покласти в стаканний блендер, залити 300 мл курячого бульйону і пробивати 3 хвилини.
- У готовий бульйон покласти листя лайма. Відбити лемонграсс тупим боком ножа. Перелити в каструлю і поставити на варильну плиту та довести до кипіння.
- Каффір-лайм нарізати і використовувати як декор, а з класичного лайма вичавити сік.
- Потроху додавати рибний соус, поки у бульйоні не з'явиться рибний смак.
- Гливи відокремити від кореня і нарізати так, щоб було зручно їсти. У шиітаке відокремити ніжку і нарізати на 4 частини.
- Дістати з бульйону листя лайма і лемонграсс, проварені протягом 10 хвилин. Довести бульйон до кипіння, додати в нього мікс прянощів, постійно пробуючи. Покласти цукор і влити кокосове молоко. Додати гриби і цілі креветки. Краще використовувати очищені креветки, обсмажені окремо.
- Влити сік лайма - він повинен відчуватися яскраво.
- Розлити по тарілках. Прикрасити помідорами чері, каффір-лаймом і кінзою.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти супів.