Теплий гречаний салат з овочами
Вам може здатися дивним, що гречка присутня в салаті. Але її поєднання зі свіжими овочами та лимонним соком робить цей салат дуже легким, простим в приготуванні, корисним і смачним.
Рецепт з ХО
У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хвилин
Час підготовки: 20 хвилин
Харчова цінність (на 1 порцію):
- ХО: 0,3
- Білки: 1 г
- Жири: 0 г
- Вуглеводи: 3,5 г
- Калорії: 21
- Калій: 50 мг
Інгредієнти
- 40 г гречаної крупи
- 1 свіжий огірок
- 2 середніх томата
- 1 пучок зеленого щільного салату або руколи
- сік лимонний за смаком
- сіль, перець, улюблені спеції за смаком
- 1 ст.л. лляної олії, житні висівки - за бажанням
Спосіб приготування
Крок 1
Гречку можна відварити заздалегідь, а можна безпосередньо перед приготуванням салату. Для цього крупу промиваємо, заливаємо окропом в пропорції 1: 2 (один стакан крупи на дві склянки води), підсолюємо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і варимо 25-30 хвилин. Каша повинна бути розсипчастою, крупчатою.
Крок 2
У цей час робимо овочевий салат. Помідори, огірки ріжемо шматочками середнього розміру, додаємо зелень або листя салату, руколи, солимо, перчимо, вичавлюємо лимонний сік.
Крок 3
Змішуємо з теплою гречкою прямо перед подачею на стіл.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.