Овочева запіканка по-прованськи
Сезон найсвіжіших цукіні, кабачків і баклажанів, буквально щойно з грядки, в самому зеніті!
А значить насичуємося енергією літа і користю овочів - готуємо самі апетитні страви за рецептами Electrolux.
PS: на нашому сайті, нагадаємо, ви можете знайти ще й рецепт фаршированих баклажанів парміджано.
Отже, овочева запіканка по-прованськи
Вам знадобляться:
- 1 духова шафа Electrolux SteamBake
- 1,5 зубчика часнику, очистити і нарізати тонкими скибочками
- 4 столові ложки оливкової олії
- 500 г баклажанів, очищених і нарізаних кубиками 2 см
- 250 г кабачків, нарізати скибочками завтовшки 1 см
- 3 червоних перця, очищених і нарізаних на шматочки по 5 см
- 180 грам крупно нарізаної ріпчастої цибулі
- 8 грам прованських трав (розмарин, майоран, базилік, шавлія і чебрець)
- 50 грам панірувальних сухарів
- 200 г сметани
- 0,5 чайної ложки паприки
- 100 г сиру, дрібно тертого
- Сіль і перець
Приготування
Змішайте тонко нарізаний часник з оливковою олією.
Чистимо і ріжемо овочі: баклажани кубиками ~ 2 см, кабачки скибочками завтовшки ~ в 1 см, червоний перець - шматочками по 5 см, крупно ріжемо цибулю.
Злегка обсмажте кубики баклажанів, приправивши сіллю і перцем, в половині отриманої нами суміші оливкової олії з часником. Добре перемішайте і залиште маринуватися прямо в сковороді на 15 хвилин.
На іншій більшій сковороді обсмажте на оливковій олії з часником нарізані кабачки, приправте сіллю і перцем. Додайте в кабачки трави Провансу.
Перекладіть кабачки в форму для пирога і присипте сухарями.
Рівномірно розподіліть кубики приготованого баклажана на скибочки кабачків, а потім покладіть зверху перець і цибулю.
Збийте яйце зі сметаною, приправте сіллю, перцем, паприкою і вилийте цю суміш рівномірно на овочі.
Рівномірно посипте зверху тертим сиром і помістіть форму для випічки на 2 рівень в режимі «Конвекція» і готуйте при температурі 175°С протягом 50 хвилин.
Подавайте запіканку гарячою. Насолоджуйтесь!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.