Шведські фрикадельки

Інгредієнти:

На 5 порцій

  • Свинячий фарш 500 г
  • Хлібні крихти 40 г
  • Сировялений бекон 50 г
  • Діжонська гірчиця 15 г
  • Жовток 1 шт.
  • Цибуля шалот 20 г
  • Сіль 5 г
  • Перець 3 г
  • Рослинна олія

Соус

  • Вершкове масло 100 г
  • Борошно 50 г
  • Сметана 100 г
  • Курячий бульйон 500 мл
  • Шавлія 3-5 г
  • Сіль
  • Перець

Брусничний джем

  • Брусниця 200 г
  • Концентрований цукровий сироп (300 г цукру на 100 г води) 200 г

Приготування:

  1. Нарізати дрібно цибулю шалот і бекон. Спочатку обсмажити на варильній панелі на сухій сковороді бекон, потім додати цибулю і смажити до золотистої скоринки.

  2. Додати всі інгредієнти, крім олії, в фарш, замісити і скачати маленькі кульки. Прибрати фрикадельки в холодильник під плівку на 30-50 хвилин.

  3. Закип'ятити сироп і залити їм брусницю, прибрати на 30 хвилин.

  4. Вершкове масло розтопити, всипати борошно, перемішуючи, додати сметану і залити бульйоном. В кінці приправити сіллю, перцем і шавлією.

  5. На варильній панелі обсмажити м'ясні кульки на рослинній олії з двох боків до появи золотистої скоринки, залити соусом і залишити під кришкою на повільному вогні на 20-30 хвилин.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Теплий гречаний салат з овочами
  • Лосось сувід з голландським соусом і молодою спаржею
  • Тріска з томатно-оливковим соусом