Шведські фрикадельки
Інгредієнти:
На 5 порцій
- Свинячий фарш 500 г
- Хлібні крихти 40 г
- Сировялений бекон 50 г
- Діжонська гірчиця 15 г
- Жовток 1 шт.
- Цибуля шалот 20 г
- Сіль 5 г
- Перець 3 г
- Рослинна олія
Соус
- Вершкове масло 100 г
- Борошно 50 г
- Сметана 100 г
- Курячий бульйон 500 мл
- Шавлія 3-5 г
- Сіль
- Перець
Брусничний джем
- Брусниця 200 г
- Концентрований цукровий сироп (300 г цукру на 100 г води) 200 г
Приготування:
- Нарізати дрібно цибулю шалот і бекон. Спочатку обсмажити на варильній панелі на сухій сковороді бекон, потім додати цибулю і смажити до золотистої скоринки.
- Додати всі інгредієнти, крім олії, в фарш, замісити і скачати маленькі кульки. Прибрати фрикадельки в холодильник під плівку на 30-50 хвилин.
- Закип'ятити сироп і залити їм брусницю, прибрати на 30 хвилин.
- Вершкове масло розтопити, всипати борошно, перемішуючи, додати сметану і залити бульйоном. В кінці приправити сіллю, перцем і шавлією.
- На варильній панелі обсмажити м'ясні кульки на рослинній олії з двох боків до появи золотистої скоринки, залити соусом і залишити під кришкою на повільному вогні на 20-30 хвилин.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.