Оладки зі шпинату
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 270 г
- Шпинат 100 г
- Молоко 100 мл
- Яйце 2 шт.
- Кабачок 300 г
- Сода (гашена оцтом) 5 г
- Сіль 6 г
- Цукор 12 г
Спосіб приготування:
1. Листя молодого шпинату зберігаються довше - вибирайте свіжу зелень на ринку, або купуйте ту, що у вакуумній упаковці. Промийте холодною проточною водою і обдайте окропом.
2. Порубайте шпинат на великі шматочки.
3. Змішайте шпинат, молоко, сіль і цукор і збийте все в блендері. Молоко повинно бути кімнатної температури. У разі важких відносин з лактозою можна використовувати рослинне: кокосове, наприклад.
4. В отриману суміш додаємо просіяне борошно і соду. Соду можна погасити соком лайма чи лимона.
5. Замісити тісто і залишити на 7-10 хвилин «відпочити» і насититися киснем.
6. Натерти кабачок на дрібній тертці, віджати зайву рідину і додати до основної маси.
7. Випікати млинці діаметром 6-8 см на рослинній олії, обсмажуючи на середньому вогні з двох сторін до появи рум'янцю. Для того, щоб оладки вийшли ідеальними, з рівномірним прожарюванням, рекомендую скористатися індукційною поверхнею Electrolux Intuit 900 SensePro c функцією SenseFry. Вона оснащена сенсором смаження, який задає і підтримує оптимальну для конкретної страви температуру. При виборі режиму «Жарка млинців», панель автоматично налаштовує потрібний нагрів і підтримує його рівномірним по всій поверхні сковороди, щоб оладки вийшли однаково золотистими з усіх боків.
8. Сервірувати гіркою, подавати з медом або сметаною, а для особливих гурманів - з чорною ікрою або гуакамоле.