Морепродукти на грилі
Діліться своїми кулінарними успіхами
Завдяки нашим декам-гриль для індукційних варильних панелей ви можете готувати прекрасні страви і пригощати ними прямо прямо з печі. Можливість брати їжу самими прямо з гриля принесе вашим гостям особливе задоволення і стане приємною розвагою.
Інгредієнти (на 4 порції)
8-10 лангустинів (варених або сирих), 12 тушок кальмара, 8-10 гребінців, 1 цукіні, 1 солодкий червоний перець, 6 цибулин шалот, 1 свіжий червоний чилі, 1 головка часнику, пучок петрушки, оливкова олія, сіль, і мелений чорний перець.
Подавати з хлібом і салатом зі свіжих овочів
Інструкції
1. Розігрійте гриль на середньому вогні. Розріжте лангустіни уздовж на 2 частини. Почистіть тушки кальмарів і видаліть бічні м'язи у гребінців. Відставте в сторону. Розріжте цукіні уздовж, а потім наріжте їх скибочками середньої товщини. Перці розріжте навпіл, вийміть насіння, і порубайте на шматочки. Почистіть і розріжте навпіл цибулю і часник. Тонкими кільцями наріжте чилі. Розріжте навпіл лимони. Нарубаєте петрушку.
2. Часник і лимони змастіть оливковою олією і серединкою вниз покладіть на гриль, готуйте до тих пір, поки не буде готова вся інша їжа. Періодично переконуйтеся, що вони не підгорають. Трохи збризніть олією цукіні, перці, цибулю-шалот і чилі і смажте на грилі близько 5 хвилин. Приправте сіллю і перцем. Зніміть з гриля, але не давайте охолонути.
3. Змастіть лангустіни оливковою олією і смажте на грилі серединками вниз 3-4 хвилини (якщо вони сирі - трохи довше). Зніміть з вогню і тримайте в теплому місці. Розігрійте гриль до максимуму. Змастіть кальмари і гребінці оливковою олією, приправте сіллю і перцем. Смажте на грилі 1-2 хвилини з кожного боку.
4. Покладіть лангустіни і овочі знову на гриль, ще раз посоліть і поперчіть, якщо вважаєте за потрібне, посипте рубаною петрушкою, збризніть оливковою олією і лимонним соком. Відразу подавайте на стіл з хлібом і салатом зі свіжих овочів.