Салат з лосося і шпинату з соусом з льняного насіння
Цікавий рецепт легкого салату з лосося і шпинату з заправкою з льняних зерен. Такий салат не тільки порадує ваші гастрономічні смаки, але і не відіб'ється на фігурі!
Рецепт з ХО
У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.
Кількість порцій: 4
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Харчова цінність (на одну порцію):
- ХО: 0,5
- Калорії: 239
- Жири: 15 г
- Насичені жири: 3 г
- Натрій: 102 мг
- Вуглеводи: 6 г
- Білок: 20 г
- Холестерин: 54 мг
Інгредієнти:
- 340 г приготованого лосося (запеченого)
- 500 г свіжого шпинату
- 230 г крупно нарізаних огірків
- 65 г нарізаної червоної цибулі
- 1/4 склянки заправки
Заправка:
- 1 ст.л. насіння льону
- 3 ст.л. білого винного оцту
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. води
- 1 ст.л. дрібно нарізаної цибулі-шалот або зеленої цибулі
- 2 ч.л. діжонськой гірчиці
- 1 зубчик часнику (подрібнений)
Спосіб приготування
Крок 1
Готуємо заправку: розігріваємо духовку до 175 ° C. Насипаємо зерна льону в дрібну форму; підсмажуємо протягом 10 хвилин. Даємо охолонути.
Крок 2
Розміщуємо смажене насіння льону в кавомолку і подрібнюємо до консистенції порошку.
Крок 3
У маленькій мисці збиваємо подрібнені зерна льону, оцет, оливкову олію, воду, цибулю - шалот, гірчицю і часник. На виході вийде приблизно 1/2 склянки.
Крок 4
Тим часом у великій мисці змішуємо скибочки лосося, шпинат, огірки і червону цибулю.
Крок 5
Поливаємо салат заправкою з лляних зерен.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.