Орзотто: різотто з ячменю - Рецепт домашнього приготування
Орзотто з органічного ячменю - Новий погляд на різотто
Орзотто - італійська страва, схожа на різотто, але замість рису тут використовують ячмінь. Це фірмове блюдо регіону Friuli-Venezia Giulia на північному сході Італії. У нашому рецепті орзотто ароматна суміш трав поєднується з насиченим смаком козячого сиру.
Чому пропонуємо використовувати органічний ячмінь? Тому що в ньому міститься в 8 разів більше клітковини! Харчуємося смачно і з користю для організму.
Інгредієнти:
- ячмінь органічний 200 г;
- цибуля шалот 20 г (1-2 цибулини);
- оливкова олія 50 г;
- чебрець 2 гілочки;
- часник 2 зубчики;
- біле сухе вино 70 г;
- бульйон овочевий 100 г;
- зелень по сезону і смаку - петрушка, кріп, кервель, кінза - 100 г;
- свіжий козячий сир 50 г.
Покроковий рецепт приготування різотто з ячменю:
Крок 1
Ретельно промийте ячмінь і зелень. Поставте каструлю з водою на індукційну варильну поверхню Electrolux і включіть на максимальну потужність - режим Р (powerboost). Коли вода закипить - зменшіть потужність до 12.
Крок 2
Покладіть всю зелень в киплячу воду, бланшуйте приблизно 30 секунд. Потім вийміть її і занурте в крижану воду. Розкладіть зелень на рушник і висушіть. Покладіть зелень в чашу блендера Electrolux MasterPiece, додайте трохи води і пробийте на максимальній швидкості до пюреобразного стану.
Крок 3
Налийте оливкову олію в сковороду з високими бортами або в сотейник, поставте на індукційну варильну поверхню Electrolux, ввімкніть 12-13 рівень нагріву і покладіть пару гілочок чебрецю і часник. Як тільки часник стане трохи золотистим, дістаньте його і чебрець з сковороди і додайте цибулю-шалот.
Крок 4
Пасеруйте на повільному вогні (9-10) 1-2 хвилини, додайте ячмінь, перемішайте і залийте білим сухим вином. Часто перемішуючи, дайте вину випаруватися практично повністю. Потім залийте овочевий бульйон так, щоб він ледве прикривав ячмінь. Підливайте бульйон по мірі випаровування. Коли ячмінь буде готовий, додайте пюре з трав, добре перемішайте і додайте козячий сир. Знову перемішайте. При подачі прикрасьте обпаленим газовою горілкою листом салату Романо.
Ось таку цікаву страву можна приготувати на вечерю. Втілюємо в життя рецепт приготування ячменю у вигляді орзотто.
Готуємо в домашніх умовах з Electrolux.