Мусака
Інгредієнти:
На 8 порцій
- Баранячий фарш 750 г
- Цибуля 70 г
- Часник 2 головки
- Сухий орегано 1 г, або свіжий орегано 10 г
- Суха м'ята 1 г, або свіжа м'ята 10 г
- Лавровий лист 1 шт.
- Кориця 1 стручок
- Борошно 30 г
- Червоне вино 200 мл
- Томати Pomito дольками 400 мл
- Томатне пюре 200 мл
- Баклажан 200-250 г
- Картопля 500 г
- Оливкова олія 100 мл
- Сіль
- Перець
Соус бешамель
- Вершкове масло 50 г
- Борошно 50 г
- Молоко 200 г
- Курячий бульйон 200 г
- Тертий пармезан 25 г
- Мускатний горіх 0,5 г
- Яйце 1 шт.
Приготування:
- Дрібно нарізану цибулю обсмажити в каструлі на варильній панелі з додаванням оливкової олії. Додати фарш і смажити кілька хвилин. Покласти орегано, м'яту, лавровий лист, стручок кориці, борошно і смажити ще 5 хвилин.
- Додати часник, через хвилину - червоне вино, томати Pomito і томатне пюре. Томити на середньому вогні 1 годину.
- Окремо картопля, нарізана дольками, варити в окропі 5-7 хвилин.
- Нарізати баклажан слайсами по 3-4 мм, смажити на сковороді з оливковою олією, посолити і поперчити. Після обсмажування баклажан покласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
- Приготувати соус. У каструлі розтопити масло і засипати борошном, смажити пасту, поки не з'явиться горіховий запах. Повільно влити молоко, помішуючи на маленькому вогні. Додати курячий бульйон і, продовжуючи помішувати, гріти на середньому вогні. Коли консистенція стане кремоподібною, зняти з вогню, додати тертий мускатний горіх, пармезан, збите яйце і перемішати.
- Готову м'ясну начинку посолити, поперчити. Вийняти з неї лавровий лист і корицю, перекласти у форму, викласти картоплю, баклажан, залити соусом і посипати пармезаном.
- Поставити в розігріту духову шафу до 200°С, в режимі конвекція і тримати до появи рум'яної скоринки.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.