М'ясна лазанья

Інгредієнти:

  • Тертий пармезан 200 г
  • Моцарелла 300 г
  • Листи лазаньї 12-15 шт.
  • Свинина 250 г
  • Яловичина 250 г
  • Середня цибулина 1 шт.
  • Середня морквина 1 шт.
  • Стебло селери 1 шт.
  • Оливкова олія extra virgin 50 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Панчетта або бекон 120 г
  • Червоне вино 1 стакан
  • М'ясний бульйон 1 склянка
  • Консервовані рубані помідори 250 г
  • Молоко 250 мл
  • Сіль, чорний перець

Соус бешамель

  • Вершкове масло 80 г
  • Борошно 4,5 ст. л.
  • Молоко 750 мл
  • Мелений мускатний горіх 1/2 ч. л.
  • Сіль, мелений чорний перець

Приготування:

  1. Прокрутити м'ясо через м'ясорубку. Почистити цибулю, моркву і селеру, дрібно порубати.
  2. Розігріти у великій широкій каструлі оливкову олію і вершкове масло і обсмажити овочі до м'якості на середньому вогні. Нарізати панчетту невеликими кубиками і покласти її до овочів, потім додати фарш і дати підсмажитися, часто помішуючи, поки фарш не змінить колір. Влити вино, зменшити вогонь і дати рідині випаруватися. Потім додати бульйон, помідори, сіль і перець. Прикрити каструлю кришкою і тушкувати соус на слабкому вогні 1,5 ч.
  3. Розтопити в сотейнику вершкове масло і додати борошно. Постійно помішуючи вінчиком, влити трохи холодного молока і розмішати, щоб не було грудок. У кілька прийомів додати молоко і довести соус до кипіння. Посолити, поперчити і приправити мускатним горіхом.
  4. Змастити олією прямокутну форму і розподілити по дну 2-3 ст. л. соусу бешамель, потім укласти 2-3 листків лазаньї так, щоб повністю закрити дно форми. Змастити пасту соусом бешамель і покласти кілька ложок рагу, потім шматочки моцарели, посипати жменею пармезану і так поки не закінчаться всі інгредієнти. Останній шар пасти покрити тонким шаром суміші рагу і соусу бешамель, добре посипати пармезаном.
  5. Випікати в духовій шафі при 160°С, в режимі гаряча пара, протягом 30-40 хвилин.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Різдвяна качка з апельсинами і запеченими коренеплодами
    Рождественская утка с апельсинами и запеченными корнеплодами
  • Мусака
  • Салат з лосося і шпинату