Запечена дорада з мандаринами і фенхелем

Новорічний рецепт риби з ароматом мандаринів в парі з запашним фенхелем це запорука яскравого свята і прекрасного настрою.

Інгредієнти

На 6 порцій:

  • 150 г грецького йогурту
  • 1 ст. ложка кумина
  • ½ ст. ложки кайенского перцю
  • 2 зубчики часнику
  • ½ ст. ложка гімалайської солі
  • 3 доради, приблизно по 550г кожна риба, чищена
  • 3 бульби фенхеля
  • 4 великі буряка
  • 4 мандарини
  • 3 ½ ст. ложки оливкової олії
  • 2 ст. ложки кленового сиропу
  • Сік 1 лимона
  • ½ ст. ложки подрібненого перцю чилі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 

Зубчики часнику очистити, роздавити ножем на волокна, дрібно нарізати їх. Змішати в окремій мисці грецький йогурт, кумін, кайенский перець і часник, додати сіль.

Крок 2


Використовуючи гострий ніж, зробити 5 діагональних надрізів з боків риби. Натерти йогуртовим соусом і прибрати в холодильник.

Крок 3


Розігріти духовку до 220C. Нарізати фенхель, буряк і мандарини (мандарини не потрібно попередньо очищати від шкірки, нарізати на кружечки як лимон).

Крок 4


У великій деко укласти слайси фенхеля, буряка, мандарини.

Крок 5


Вичавити сік 1 лимона. Дрібно нарізати чилі перець. У невеликій мисці змішати 3 ст. ложки оливкової олії, кленового сиропу, лимонного соку і чилі. Полити отриманою сумішшю овочі, посолити за смаком. Прибрати в духовку і запікати протягом 20 хв.

Крок 6


Через 20 хв дістати деко з овочами, перемішати / перевернути їх, зверху на них викласти рибу, знову прибрати в духовку і запікати ще протягом 20-30 хв, до готовності і появи скоринки на рибі. Подавати відразу ж на стіл. Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Тушкована капуста з грибами і куркою
  • Рисова локшина з куркою з овочами
  • Салат з лосося і шпинату