Інгредієнти
На 6 порцій:
- 150 г грецького йогурту
- 1 ст. ложка кумина
- ½ ст. ложки кайенского перцю
- 2 зубчики часнику
- ½ ст. ложка гімалайської солі
- 3 доради, приблизно по 550г кожна риба, чищена
- 3 бульби фенхеля
- 4 великі буряка
- 4 мандарини
- 3 ½ ст. ложки оливкової олії
- 2 ст. ложки кленового сиропу
- Сік 1 лимона
- ½ ст. ложки подрібненого перцю чилі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зубчики часнику очистити, роздавити ножем на волокна, дрібно нарізати їх. Змішати в окремій мисці грецький йогурт, кумін, кайенский перець і часник, додати сіль.
Крок 2
Використовуючи гострий ніж, зробити 5 діагональних надрізів з боків риби. Натерти йогуртовим соусом і прибрати в холодильник.
Крок 3
Розігріти духовку до 220C. Нарізати фенхель, буряк і мандарини (мандарини не потрібно попередньо очищати від шкірки, нарізати на кружечки як лимон).
Крок 4
У великій деко укласти слайси фенхеля, буряка, мандарини.
Крок 5
Вичавити сік 1 лимона. Дрібно нарізати чилі перець. У невеликій мисці змішати 3 ст. ложки оливкової олії, кленового сиропу, лимонного соку і чилі. Полити отриманою сумішшю овочі, посолити за смаком. Прибрати в духовку і запікати протягом 20 хв.
Крок 6
Через 20 хв дістати деко з овочами, перемішати / перевернути їх, зверху на них викласти рибу, знову прибрати в духовку і запікати ще протягом 20-30 хв, до готовності і появи скоринки на рибі. Подавати відразу ж на стіл. Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.