Американський яблучний пиріг

Традиційний американський яблучний пиріг стане справжніми ласощами для членів вашої родини і друзів. Щоб внести нову нотку в цей перевірений часом рецепт, шеф-кондитер Le Cordon Bleu ділиться способами прикрашання пирога.

Час підготовки: 45 хвилин
Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти (на 8 порцій):

Для пісочного тіста:
450 г пшеничного борошна
200 г вершкового масла
1 невелике куряче яйце
1 г ванільної пасти або ванільного екстракту
0,5 ч. л. солі
1,5 ч. л. цукру

Для начинки:
3 великих яблука кислих та твердих сортів
70 г цукрової пудри
50 г вершкового масла
2,5 г ванільної пасти
0,25 ч. л. меленої кориці
цедра половини лимона

Для яєчного змащення:
1 ціле яйце
1 яєчний жовток
2 ч. л. води
дрібка солі
дрібка цукру

Посипка:
25 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

Пісочне тісто

  1. Просійте борошно, сіль і цукор в чашку і засипте в кухонний комбайн Masterpiece.
  2. Наріжте вершкове масло кубиками і додайте до сухих інгредієнтів.
  3. В імпульсному режимі змішайте всі інгредієнти до утворення крихт.
  4. Перемішайте 1 яйце, ванільну пасту і воду в окремій мисці, потім додайте в комбайн.
  5. Замішайте тісто в імпульсному режимі.
  6. Викладіть готове тісто з комбайна на злегка присипану борошном поверхню і вимішуйте до однорідної текстури.
  7. Загорніть тісто в харчову плівку і помістіть в холодильник 20 хвилин, потім розкачайте.

Начинка

  • Очистіть яблука від шкірки і серцевини і покладіть в воду з лимоном до тих пір, поки вони вам не знадобляться.
  • Наріжте яблука однаковими шматочками.
  • Розігрійте вершкове масло в каструлі і додайте цукор, лимон і корицю.
  • Додайте половину нарізаних яблук - варіть на середньому вогні, поки вони не почнуть розм'якшуватися.
  • За допомогою блендера Electrolux подрібніть розм'якшені яблука в пюре, потім помістіть назад до каструлі і додайте інші яблука.
  • Варіть до м'якості. При необхідності долийте води, так як суміш почне густіти.

Яєчне змащення

  • Збийте всі інгредієнти разом, а потім пропустіть через дрібне сито.
Детальніше

Основа пирога і начинка

  • Поставте кільце для пирога діаметром 20 см з хвилястим або рівним краєм на викладене папером для випікання деко.
  • Розкатайте 2/3 тіста до товщини 3 мм, викладіть на дно форми для пирога, залиште зайве тісто звисати по краях.
  • Викладіть в центр приготовлену охолоджену начинку.
  • Змастіть яєчним змащенням навколо краю форми для пирога.

Верх пирога

  • Розкатайте другий шматок тіста, щоб сформувати верх пирога.
  • Наріжте смужки тіста по 1 см і покладіть з боків пирога.
  • Змастіть ці смужки яйцем.
  • Викладіть решту розкатаного тіста на яблучну начинку.
  • Притисніть краї, щоб з'єднати два коржи тіста.
  • Защипніть краї тіста щипцями або пальцями для формування декоративного візерунку.
  • Відріжте надлишок тіста з країв ножем.
  • Додайте декоративні вирізані листя або яблука, виготовлені з обрізків тіста.
  • Умокніть кисть в яєчне змащення і рівномірно змастіть поверхню пирога.
  • Посипте цукровою пудрою.

Випікання

  • Випікайте при температурі 175°C приблизно 30-40 хвилин або до появи золотисто-коричневої скоринки.
  • Після випікання вийміть з духовки і залиште охолоджуватися 10 хвилин.
  • За допомогою невеликого ножа звільніть сторони кільця і зніміть форму для пирога.

Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:

прикрашений яблучний пиріг

У вас залишилося зайве тісто?

Щоб прикрасити яблучний пиріг по-новому, зробіть листя і викладіть їх з країв.

Ось як це рекомендують зробити наші шеф-кухарі з Le Cordon Bleu:

виготовлення листя для яблучного пирога

Декоративні елементи

  • Розкатайте тісто завтовшки 2 мм.
  • Наріжте тісто в формі листя за допомогою круглого рифленого ножа.
  • Зробіть прожилки кожного листочка тильною стороною невеликого ножа або прес-формою у вигляді листя.
  • Розкладіть листя так, щоб їх краї накладалися один на одний, з країв пирога.

Поєднання з вином:

Щоб повною мірою насолодитися цим традиційним яблучним пирогом, Le Cordon Bleu рекомендує солодке вино з сушеного винограду, наприклад італійське Recioto di Soave, або витримані мускатні вина з Іспанії або Португалії. Ці вина не дуже кислі, тому ідеально поєднуються з яблуками Бремлі, які можуть бути досить різкими, але при цьому мають насичений і приємний смак у випічці, який підкреслюється спеціями в яблучній начинці.

ножі на дошці

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Шоссони з яблуками
  • Фондан з мускатного гарбуза і картоплі
  • Заправка з васабі та імбиру