Свіжа скумбрія з заправкою з ананаса

Кунжутна олія, лайм і перець чилі створюють потужну суміш смаків, які, на думку більшості, є автентично азіатськими. Спробуйте замінити скумбрію на дораду, а ананас на манго.

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти (на 4 порції):

4 філе скумбрії
1 невеликий ананас
60 г яблучного сидру
2 головки часнику
2 стручки тайського перцю або перцю чилі
120 г кунжутної олії
1 маринована червона цибулина
коріандр
лайм
сіль

Спосіб приготування:

  • Злегка скропіть філе скумбрії кунжутною олією.
  • Випікайте в духовці, розігрітій до температури 180 ° С кілька хвилин.
  • Для заправки змішайте в блендері ананас, кунжутну олію, яблучний сидр, лайм, часник, сіль і перець.
  • Подавайте, поливши запечену скумбрію соусом.

Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:

table with ingredients

Альтернативні інгредієнти?
Скумбрію можна замінити на сардини, дорадо або морського ляща, а замість ананаса використовувати манго.

Поєднання з напоями:

Незвичне, але безумовно смачне поєднання. Цей рецепт підказує вам очевидний вибір напою - сидр. Найкраще підійде традиційний сидр, ферментований в пляшці. Він може мати будь-яке походження, але найкраще зробити ставку на Бретань і Нормандію у Франції, Астурію в Іспанії, або на Країну Басків. Смак сидру буде чіткіше і чистіше, якщо подавати його в келиху.
У якості безалкогольної альтернативи підійде міцний, майже сухий фермерський яблучний сік, зроблений з яблук сортів Кокса або Бремлі.


ножі на дошці

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Песто
  • Піца
  • Булочки на парі