Свіжа скумбрія з заправкою з ананаса
Кунжутна олія, лайм і перець чилі створюють потужну суміш смаків, які, на думку більшості, є автентично азіатськими. Спробуйте замінити скумбрію на дораду, а ананас на манго.
Час приготування: 20 хвилин
Інгредієнти (на 4 порції):
4 філе скумбрії
1 невеликий ананас
60 г яблучного сидру
2 головки часнику
2 стручки тайського перцю або перцю чилі
120 г кунжутної олії
1 маринована червона цибулина
коріандр
лайм
сіль
Спосіб приготування:
- Злегка скропіть філе скумбрії кунжутною олією.
- Випікайте в духовці, розігрітій до температури 180 ° С кілька хвилин.
- Для заправки змішайте в блендері ананас, кунжутну олію, яблучний сидр, лайм, часник, сіль і перець.
- Подавайте, поливши запечену скумбрію соусом.
Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:
Альтернативні інгредієнти?
Скумбрію можна замінити на сардини, дорадо або морського ляща, а замість ананаса використовувати манго.
Поєднання з напоями:
Незвичне, але безумовно смачне поєднання. Цей рецепт підказує вам очевидний вибір напою - сидр. Найкраще підійде традиційний сидр, ферментований в пляшці. Він може мати будь-яке походження, але найкраще зробити ставку на Бретань і Нормандію у Франції, Астурію в Іспанії, або на Країну Басків. Смак сидру буде чіткіше і чистіше, якщо подавати його в келиху.
У якості безалкогольної альтернативи підійде міцний, майже сухий фермерський яблучний сік, зроблений з яблук сортів Кокса або Бремлі.