Млинці з копченим лососем
Пухнасті млинці в американському стилі - це класичний сніданок, який, завдяки різноманітним начинкам, легко перетворюється в пікантну закуску. У цьому рецепті ми вирішили доповнити млинці скибочками копченого лосося. Пальчики оближеш!
Час приготування: 30 хвилин
Інгредієнти (на 8 порцій):
230 г пшеничного борошна
2 ч. л. харчової соди
цедра 1 лимона
2 дрібки солі
6 яєчних білків
6 яєчних жовтків
280 г молока
копчений лосось
кріп
крем-фреш або сметана
лимонний сік
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно, соду, лимонну цедру і сіль в чаші блендера.
- Зробіть заглиблення в центрі, додайте жовтки, молоко і збивайте до однорідної маси.
- У великій мисці ручним міксером збийте білки до утворення м'яких піків.
- Повільно вилийте суміш для млинців з чаші блендера в миску з білками, регулярно помішуючи. Тісто має залишатися максимально повітряним.
- Нагрійте велику сковороду і змастіть вершковим маслом.
- Наберіть ложкою тісто для млинців і акуратно викладіть на гарячу сковороду.
- Обсмажуйте до золотистого кольору, приблизно по 2 хвилини з обох сторін.
- Для подачі зверху на кожен млинець покладіть ложку крем-фрешу, скибочку копченого лосося і гілочку кропу. Збризніть лимонним соком.
Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:
Хочете, щоб ваші млинці стали ще пишнішими?
Збиваючи яєчні білки окремо, ви отримаєте більш пишні млинці з легким смаком.
Поєднання з вином:
У поєднанні з цією класичною стравою доречним здається класичне вино: традиційне ігристе вино. Віддавайте перевагу сортам Шардоне або Блан де Блан з Шампані, Франчакорта з Італії, Великобританії або з більш прохолодного клімату Нового Світу, такого як Тасманія біля узбережжя Австралії або Мальборо в Новій Зеландії.
Свіжість і шипучість вина підкреслять текстуру копченого лосося. Щоб насолодитися складністю аромату, не соромтеся подавати його в звичайних келихах у формі тюльпана, а не в фужерах для шампанського або келихах-креманках.