Млинці з копченим лососем

Пухнасті млинці в американському стилі - це класичний сніданок, який, завдяки різноманітним начинкам, легко перетворюється в пікантну закуску. У цьому рецепті ми вирішили доповнити млинці скибочками копченого лосося. Пальчики оближеш!

 

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти (на 8 порцій):

230 г пшеничного борошна
2 ч. л. харчової соди
цедра 1 лимона
2 дрібки солі
6 яєчних білків
6 яєчних жовтків
280 г молока
копчений лосось
кріп
крем-фреш або сметана
лимонний сік

Спосіб приготування:

  • Змішайте борошно, соду, лимонну цедру і сіль в чаші блендера.
  • Зробіть заглиблення в центрі, додайте жовтки, молоко і збивайте до однорідної маси.
  • У великій мисці ручним міксером збийте білки до утворення м'яких піків.
  • Повільно вилийте суміш для млинців з чаші блендера в миску з білками, регулярно помішуючи. Тісто має залишатися максимально повітряним.
  • Нагрійте велику сковороду і змастіть вершковим маслом.
  • Наберіть ложкою тісто для млинців і акуратно викладіть на гарячу сковороду.
  • Обсмажуйте до золотистого кольору, приблизно по 2 хвилини з обох сторін.
  • Для подачі зверху на кожен млинець покладіть ложку крем-фрешу, скибочку копченого лосося і гілочку кропу. Збризніть лимонним соком.

Техніка шеф-кухаря Le Cordon Bleu:

Хочете, щоб ваші млинці стали ще пишнішими?

Збиваючи яєчні білки окремо, ви отримаєте більш пишні млинці з легким смаком.

Поєднання з вином:

У поєднанні з цією класичною стравою доречним здається класичне вино: традиційне ігристе вино. Віддавайте перевагу сортам Шардоне або Блан де Блан з Шампані, Франчакорта з Італії, Великобританії або з більш прохолодного клімату Нового Світу, такого як Тасманія біля узбережжя Австралії або Мальборо в Новій Зеландії.

Свіжість і шипучість вина підкреслять текстуру копченого лосося. Щоб насолодитися складністю аромату, не соромтеся подавати його в звичайних келихах у формі тюльпана, а не в фужерах для шампанського або келихах-креманках.


knifes on cutting board

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Французькі тости
  • Піца
  • Булочки на парі