Французькі тости
Французькі тости, або солодкі грінки, які у Франції називають просто "pain perdu" ("втрачений хліб"), спочатку з'явилися як рецепт, що дає нове життя підсохлому хлібу. Але в наш час їх готують і зі свіжого хліба. Цей рецепт чудово підійде для сніданку. Ви можете експериментувати, поєднуючи тости з усією палітрою смаків, від солодкого до умамі.
Час приготування: 15 хвилин
Інгредієнти:
Нарізаний підсушений білий хліб
60 г вершкового масла (для обсмажування)
50 г тростинного цукру Демерара
250 г густих вершків
250 г молока
1 ціле куряче яйце
1 жовток
5 г ванільної пасти або ванільного екстракту
Спосіб приготування:
- Ретельно збийте в блендері всі інгредієнти, крім хліба.
Занурте хліб в суміш з двох сторін, щоб він добре просочився і став м'яким. - Злегка відіжміть і смажте на сковороді на вершковому маслі по 1,5 хв з кожного боку або до появи золотистої скоринки.
- Можна прикрасити ягодами, фруктами і збитими вершками.
Поєднання з вином:
Французькі тости зазвичай мають дуже багатий, насичений смак. Чому б не подати імбирне пиво, щоб трохи збалансувати їх солодкість і кремову текстуру? Такі марки як Fever Tree, Fentimans, Belvoir, Bundaberg (0.5% ABV) продаються в багатьох місцях, але ніщо не заважає вам зробити напій самостійно. Подавайте свіжим, але не дуже охолодженим, в келиху для вина. Французькі тости найкраще їсти теплими, тому контраст температур ще більше підкреслить це дивовижне смакове поєднання.