Тарт з вишнею і матчею

Рецепт цього десерту - ваше запрошення відправитися в гастрономічну подорож і спробувати традиційний вишневий тарт з вишуканим ароматом японського зеленого чаю матча.

Час підготовки: 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин

Інгредієнти (на 8 порцій):

Для пісочного тіста:
500 г пшеничного борошна
1 г солі
120 г охолодженого вершкового масла, нарізаного кубиками
100 г цукрової пудри
2 злегка збитих курячих яйця

Для начинки:
100 г вершкового масла
100 г цукру
2 курячих яйця
170 г просіяного борошна
1 ст. л. порошку матчі
50 мл молока
100 г консервованої вишні
цедра половини лимона

Для глазурі:
50 г абрикосового джему
20 мл води

Спосіб приготування:

Основа з пісочного тіста

  • Розігрійте духовку до 185°C.
  • Просійте борошно і сіль через дрібне сито і відставте в сторону.
  • У великій круглій мисці ретельно змішайте вершкове масло і цукрову пудру за допомогою ручного блендера Masterpiece з насадкою-вінчиком.
  • Поступово додавайте яйце і в кінці підмішайте просіяне борошно, формуючи однорідне тісто.
  • Розкатайте тісто на робочій поверхні і обережно вимісіть руками, щоб вийшла однорідна консистенція. Намагайтеся не перемішувати його надмірно.
  • Загорніть в харчову плівку і охолодіть в холодильнику протягом 15-20 хвилин або до затвердіння.
  • Зніміть харчову плівку і на злегка посипаній борошном поверхні розкатайте тісто до товщини 3 мм.
  • Розкатане тісто викладіть у форму діаметром 20 см з рифленими краями, а потім знову охолодіть до твердого стану.
  • Викладіть тарт термостійкою харчовою плівкою або пергаментом і заповніть керамічними кульками для випічки.
  • Випікайте 15 хвилин при 180°C або поки краї не стануть золотистими, а низ сухим на дотик. Приберіть керамічні кульки для випікання, перш ніж додавати начинку.
  • Відставте в сторону і дайте охолонути.

Начинка

  • Ручним блендером Masterpiece з насадкою-вінчиком збийте масло з цукром, щоб маса побіліла і стала повітряною.
  • Поступово вмішайте яйця і добре перемішайте.
  • Просійте борошно, сіль і порошок матчі в миску.
  • Обережно підмішати суміш сухих інгредієнтів в збиту масляну суміш.
  • Вмішайте молоко.
  • Залийте отриманий крем в кондитерський мішок з середньою звичайною насадкою і відкладіть його вбік.
  • Порада: Якщо у вас немає кондитерського мішка, відріжте куточок поліетиленового пакета, щоб зробити кондитерський конус.

Порада: Якщо у вас немає кондитерського мішка, відріжте куточок поліетиленового пакета, щоб зробити кондитерський конус.

Тарт

  • Як тільки корж приготовлений і охолоджений, за допомогою кондитерського мішка рівномірно видавіть начинку на основу коржа.
  • Промокніть вишні і розподіліть їх по поверхні кремової начинки.
  • Помістіть готовий тарт в попередньо розігріту до 175°C духовку на 20 хвилин або перевіряйте готовність зубочисткою.
  • Вийміть з духовки і дайте охолонути.
  • Помістіть абрикосовий джем і воду в каструлю, доведіть до кипіння.
  • Змастіть верх тарта киплячою глазур'ю.

Поєднання з вином:

Неперевершена осіння страва! Цей десерт з насиченим смаком доставить справжню насолоду. Як і з більшістю десертів, необхідно знайти відповідний напій, смак якого буде відчуватися досить довго, щоб вам не доводилося поглинати занадто багато рідини. Le Cordon Bleu рекомендує сухе кріплене вино, витримане в дубових бочках протягом тривалого періоду часу. Таке вино має насичений горіховий, пряний смак з вираженою мадеризацією. На думку спадають сухе Oloroso і напівсухі витримані хереси, витримана марсала і суха мадейра, наприклад Sercial і Verdellho. Забудьте про старомодні крихітні стаканчики для портвейну або хересу, замість цього наливайте невелику кількість в келих для вина звичайного розміру, щоб дозволити ароматам повністю розкритися.

Детальніше
ножі на дошці

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Американський яблучний пиріг
  • Манговий крем шантильї
  • Стейк з яловичої лопатки з хрусткими устрицями