ШОССОНИ З ЯБЛУКАМИ
Шоссони - традиційна французька випічка з листкового тіста з начинкою з запечених яблук. У рецепті замість яблук можна використовувати інші фрукти. Теплі шоссони - справжня солодка спокуса для зимового сезону.
Час підготовки: 1 година
Загальний час приготування: 1 година 20 хвилин
Інгредієнти (на 12 порцій):
Для листкового тіста:
830 г борошна
75 г вершкового масла + 300 г вершкового масла для перекладання шарами
250 мл води
1,5 ч. л. солі
Для начинки:
3 великих яблука Бремлі
50 г цукрової пудри
2,5 г ванільної пасти або ванільного екстракту
0,25 ч. л. меленої кориці
цедра половини лимона
Для яєчного змащення:
1 ціле куряче яйце
1 яєчний жовток
10 мл води, щіпка солі
щіпка цукру
Для сиропу:
75 г цукрової пудри
50 мл води
Спосіб приготування:
Листкове тісто
- Покладіть сухі інгредієнти в кухонний комбайн Masterpiece.
- Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути.
- Швидко додайте розтоплене охолоджене вершкове масло і воду в кухонний комбайн і замісіть тісто.
- Викладіть на злегка посипану борошном поверхню і вимішуйте до однорідної текстури.
- Накрийте плівкою і дайте відпочити 30 хвилин в холодильнику.
- Розкатайте масло в прямокутник розміром 30 х 40 см між 2 листами пергаментного паперу.
- Об'єднайте брусок масла і тісто, спочатку формуючи охолоджене тісто на 1/3 довше і трохи ширше, ніж брусок масла.
- Помістіть брусок масла так, щоб покрити 2/3 нижньої частини тесту, потім складіть тісто, щоб воно покрило масло.
- Після цього зробіть ¼ обороту і розкатайте.
- Після зазначених вище кроків з тістом поставте його в холодильник для охолодження.
- Повторіть процедуру чотири рази.
- Нарешті, знову злегка розкатайте тісто качалкою.
- Загорніть в харчову плівку і зберігайте в холодильнику до тих пір, поки воно вам не знадобиться.
Випікання
- На посипаній борошном поверхні розкатайте тісто завтовшки 5 мм.
- Виріжте кола 12 см з тіста і ненадовго приберіть в холодильник.
- Дістаньте з холодильника. Легка розкатайте кожне коло, щоб подовжити його до овалу.
- Змастіть один короткий край тіста яйцем.
- Помістіть велику ложку яблучної начинки в центрі кожного овалу тіста і складіть вдвічі, формуючи конвертик.
- Покладіть кожен конвертик на застелене папером деко для випічки.
- Змастіть верхню частину яйцем і зробіть розмітку у вигляді листа тильною стороною ножа.
- Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 190°C протягом 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору з усіх боків.
- Після випікання вийміть з духовки і пензликом змастіть холодним сиропом, щоб надати випічці тривалий блиск.
Поєднання з напоями:
До шоссонів з яблуками - випічкою, якою можна насолоджуватися на ходу - Le Cordon Bleu рекомендує гарячий напій, який можна смакувати в будь-який час доби: чорний чай з сушеними яблучними кільцями, корицею і зірочкою анісу.
6 г китайського розсипного чаю Кімун
6 нарізаних сушених яблучних кілець
пол-палички кориці
пол-зірочки анісу
стручок кардамону
Насипте в великий чайник і залийте окропом (1 л).
Дайте настоятися 3 хвилини, залийте в глечик або термос.
Тепер разом з цим приголомшливо смачним десертом можна взяти з собою відповідний до нього напій.