ШОССОНИ З ЯБЛУКАМИ

Шоссони - традиційна французька випічка з листкового тіста з начинкою з запечених яблук. У рецепті замість яблук можна використовувати інші фрукти. Теплі шоссони - справжня солодка спокуса для зимового сезону.

Час підготовки: 1 година

Загальний час приготування: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти (на 12 порцій):

Для листкового тіста:
830 г борошна
75 г вершкового масла + 300 г вершкового масла для перекладання шарами
250 мл води
1,5 ч. л. солі

Для начинки:
3 великих яблука Бремлі
50 г цукрової пудри
2,5 г ванільної пасти або ванільного екстракту
0,25 ч. л. меленої кориці
цедра половини лимона

Для яєчного змащення:
1 ціле куряче яйце
1 яєчний жовток
10 мл води, щіпка солі
щіпка цукру

Для сиропу:
75 г цукрової пудри
50 мл води

Спосіб приготування:

Листкове тісто

  • Покладіть сухі інгредієнти в кухонний комбайн Masterpiece.
  • Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути.
  • Швидко додайте розтоплене охолоджене вершкове масло і воду в кухонний комбайн і замісіть тісто.
  • Викладіть на злегка посипану борошном поверхню і вимішуйте до однорідної текстури.
  • Накрийте плівкою і дайте відпочити 30 хвилин в холодильнику.
  • Розкатайте масло в прямокутник розміром 30 х 40 см між 2 листами пергаментного паперу.
  • Об'єднайте брусок масла і тісто, спочатку формуючи охолоджене тісто на 1/3 довше і трохи ширше, ніж брусок масла.
  • Помістіть брусок масла так, щоб покрити 2/3 нижньої частини тесту, потім складіть тісто, щоб воно покрило масло.
  • Після цього зробіть ¼ обороту і розкатайте.
  • Після зазначених вище кроків з тістом поставте його в холодильник для охолодження.
  • Повторіть процедуру чотири рази.
  • Нарешті, знову злегка розкатайте тісто качалкою.
  • Загорніть в харчову плівку і зберігайте в холодильнику до тих пір, поки воно вам не знадобиться.

Яблучна начинка

  • Очистіть яблука від шкірки і серцевини і покладіть в воду з лимоном до тих пір, поки вони вам не знадобляться.
  • Наріжте яблука однаковими шматочками.
  • Розігрійте вершкове масло в каструлі і додайте цукор, лимон і корицю.
  • Додайте половину нарізаних яблук - варіть на середньому вогні, поки вони не почнуть розм'якшуватися.
  • За допомогою блендера Electrolux подрібніть розм'якшені яблука в пюре, потім помістіть назад до каструлі і додайте інші яблука.
  • Варіть до м'якості. За необхідності долийте води, так як суміш почне густіти.
    Помістіть на підніс і охолодіть.

Яєчне змащення

  • Збийте всі інгредієнти разом, пропустіть через дрібне сито.

Сироп

  • У невеликій каструлі змішайте воду і цукрову пудру.
  • Доведіть до кипіння на середньому вогні.
  • Дайте охолонути і загуснути перед використанням.
Детальніше

Випікання

  • На посипаній борошном поверхні розкатайте тісто завтовшки 5 мм.
  • Виріжте кола 12 см з тіста і ненадовго приберіть в холодильник.
  • Дістаньте з холодильника. Легка розкатайте кожне коло, щоб подовжити його до овалу.
  • Змастіть один короткий край тіста яйцем.
  • Помістіть велику ложку яблучної начинки в центрі кожного овалу тіста і складіть вдвічі, формуючи конвертик.
  • Покладіть кожен конвертик на застелене папером деко для випічки.
  • Змастіть верхню частину яйцем і зробіть розмітку у вигляді листа тильною стороною ножа.
  • Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 190°C протягом 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору з усіх боків.
  • Після випікання вийміть з духовки і пензликом змастіть холодним сиропом, щоб надати випічці тривалий блиск.

Поєднання з напоями:

До шоссонів з яблуками - випічкою, якою можна насолоджуватися на ходу - Le Cordon Bleu рекомендує гарячий напій, який можна смакувати в будь-який час доби: чорний чай з сушеними яблучними кільцями, корицею і зірочкою анісу.

6 г китайського розсипного чаю Кімун
6 нарізаних сушених яблучних кілець
пол-палички кориці
пол-зірочки анісу
стручок кардамону

Насипте в великий чайник і залийте окропом (1 л).

Дайте настоятися 3 хвилини, залийте в глечик або термос.

Тепер разом з цим приголомшливо смачним десертом можна взяти з собою відповідний до нього напій.

ножі на дошці

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Тарт з вишнею та матчею
  • Манговий крем шантильї
  • Гарбузовий крем-суп зі сметаною