Пряне суфле з айви

Інгредієнти:

• 1 кг айви

• 4 столові ложки коричневого цукру

• 1 стручок ванілі

• 1/2 чайної ложки меленої гвоздики

• 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха

• 1/2 чайної ложки меленої кориці

• 1 чайна ложка вершкового масла

• 150 мл молока

• 100 мл вершків

• 400 г цукру

• 3 яєчних жовтки

• 2 яєчні білки

• 3 столові ложки борошна

• 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

• 2 столові ложки цукру

Інструкція

 

1. Нагрійте духовку до 180°С.

2. Змастіть форми для випічки маслом і посипте цукровою пудрою.

3. Очистіть айву, видаліть кісточки і наріжте часточками.

4. Розігрійте в сотейнику середнього розміру масло, помістіть в нього айву і трохи тушкуйте на маленькому вогні, щоб вона розм'якшилася.

5. Додайте коричневий цукор, ванільні насіння з стручка, сам стручок і спеції. Тушкуйте під кришкою ще трохи. Видаліть ванільний стручок, зніміть з вогню і охолодіть, а потім подрібніть блендером до однорідного стану.

6. Змішайте в каструлі вершки і молоко. Збийте жовтки з цукром в кухонній машині Electrolux Assistent за допомогою вінчика.

7. В окремому посуді змішайте борошно і крохмаль і поступово додайте до збитих жовтків. Влийте в отриману суміш приблизно третину вершково-молочної суміші, добре перемішайте. Вилийте отриману суміш в каструлю з молоком, що залишилося і вершками і готуйте на повільному вогні до загустіння.

8. Потім влийте айвовое пюре і перемішайте.

9. Збийте білки в кухонній машині Electrolux Assistent до утворення однорідної стійкої піни, поступово додайте цукор, постійно помішуючи. Піна повинна вийти блискучою.

10. Додайте в айвову суміш і розкладіть по формах.

11. Суфле випікаються протягом 20-25 хвилин - вони повинні піднятися.

Подавати на стіл гарячими.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Пиріг з черешнею, шоколадом і карамельним соусом
  • Пиріг зі сливами і мигдалем
  • Павлова з кремом манго