Райдужні бублики

Чудовий вид, неперевершений смак

Батьківщина райдужного бублика - Бруклін, Нью-Йорк. Райдужний бублик - це різнобарвний різновид звичайного бублика. Щоб надати йому вражаючого зовнішнього вигляду, кухарі сплітають косички з різнокольорових смужок тіста перед випіканням. Наступний простий рецепт не вимагає варити бублики. Замість цього ми скористаємося паровою духовою шафою. За смаком ці бублики нічим не відрізняються від звичайних: сміливо кладіть зверху улюблені топінги!

Інгредієнти (для 10 бубликів)

2 чашки теплої води
1 пакетик активних сухих дріжджів
1 столова ложка цукру
6 чашок борошна для випічки (пізніше знадобиться ще трохи)
2 столові ложки солі
1 столова ложка рослинної олії + ще трохи олії для змащення миски
Рожевий, білий і чорний харчові барвники

Приготування

 

1. Налити в миску стаціонарного міксера теплу воду і розчинити в ній цукор. Додати в солодку воду дріжджі і дати постояти до появи бульбашок і піни (близько 10 хвилин).

2. Додати в воду борошно, масло і сіль.

3. Замішувати протягом 5 хвилин за допомогою гачка-мішалки для тіста (якщо стаціонарного міксера немає, замісіть тісто за допомогою дерев'яної ложки, поки воно не загусне і заміс стане неможливим). Через 5 хвилин вийняти тісто з миски і замішувати руками ще 5 хвилин, поки не зникнуть всі грудочки і тісто не перестане липнути. Якщо тісто продовжує липнути, посипати борошном і замішувати до втрати липкості.

4. Помістити тісто у велику миску, змащену маслом. Закрити плівкою і залишити підніматися в теплому місці протягом 60 хвилин, поки тісто не подвоїться в об'ємі.

5. Коли тісто підніметься, його слід пом'яти і розділити на 3 рівні частини. Пофарбувати частини різними харчовими барвниками. Радимо замішувати кожну частину протягом 10-15 хвилин, поки забарвлення не стане рівномірним. Щоб тісто, яке не знадобилося, не висохло, накрийте його плівкою.

6. Розкатати тісто на обробній дошці і нарізати на смужки розміром 2 на 15 см. Зробіть зі смужок спіралі і з'єднайте кінці. Повторіть для тіста, що залишилося.

7. Викласти на злегка змащену жиром поверхню, накрити чистою тканиною і залишити підніматися в місці без протягів приблизно на 20-30 хвилин, поки тісто не подвоїться в об'ємі.

8. Розмістити бублики на полиці духової шафи і випікати на малій парі при 150°C (300°F) протягом 12 хвилин. Підвищити температуру до 200℃ (390°F) і випікати ще 10 хвилин. Накрити бублики рушником і дати відпочити.