Макові рулети
Інгредієнти (10-12 порцій)
• Дріжджове тісто 250 г
• Мак - 250 г
• Цукор - 150-200 г
• Волоські горіхи - 50 г
• Ізюм - 80 г (бажано невеликий, світлий)
• Яйця - 2 штуки
Спосіб приготування
- Відварити мак в воді 10 хвилин. Вимкнути нагрів і дати йому повністю охолонути. Мак добре промити.
- Додати родзинки, яйця і цукор. Все перемішати. При цьому половину одного яйця залишити на змащування рулету зверху.
- Тісто розкатати і викласти на нього начинку. Начинку викладати не на все тісто, а так, щоб останній виток був без начинки.
- Дати тісту підійти близько 30 хвилин.
- Розігріти духовку, поставити рулет в гарячу духовку на 40 хвилин. Можна скористатися термощупом, щоб переконатися в готовності - помістіть термощуп в рулет перед приготуванням і готуйте до 95 градусів.