Павлова з кремом манго

Павлова - це торт-бізе, особливо популярний в Австралії і Новій Зеландії. Він названий на честь відомої балерини Анни Павлової.

Інгредієнти:

Для основи:

• 6 яєчних білків

• 6 столових ложок води

• 300 г цукрової пудри

• 2 столових ложки кукурудзяного крохмалю

• 250 мл вершків

• 1 столова ложка цукрової пудри

• 1 стиглий манго

• 1 маракуйя (додатково)

Інструкція

1. Нагрійте духовку до 150°С. Застеліть деко пергаментом.

2. Змішайте цукор і крохмаль. У кухонній машині Electrolux Assistent збийте білки з дрібкою солі за допомогою вінчика до отримання стійкої піни. Додайте воду. Поступово всипте цукор і крохмаль, постійно збиваючи. Після додавання останньої порції, дайте кухонній машині попрацювати ще 5-7 хвилин, щоб суміш меренге вийшла однорідною і блискучою.

3. Викладіть суміш на деко у формі кола зі злегка піднятими краями. Випікайте приблизно 45 хвилин: меренга повинна вийти хрустка з країв, але досить м'яка посередині.

4. Вимкніть духовку, відкрийте двері і дайте основі повільно охолонути - для цього буде потрібно від 1 до 4 годин. Основу можна зберігати в герметичному контейнері.

5. Збийте вершки в кухонній машині за допомогою вінчика на швидкості 7-8, поступово додаючи цукрову пудру: суміш повинна вийти легкою і однорідною.

6. Очистіть манго, наріжте шматочками і подрібніть в блендері. Змішайте манго і вершки і викладіть поверх основи.

Десерт можна прикрасити маракуйєю або кокосовою стружкою. Він подається до столу свіжоприготований.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Бріоши в формах для мафінів
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Пиріг з тертим шоколадом