Оладки з ягідним соусом, смаженими фісташками й мигдалем

Потіште себе стопкою пишних оладок з незвичайним соусом та смаженими горішками. Цей десерт  — ідеальне поєднання солодкого і пікантного. Чудове завершення будь-якої трапези або солодкий початок вашого дня.

Інгредієнти (для 9 оладок)

Оладки

- 1 яйце

- 3 та 1/4 чашки молока

- 2 столові ложки розтопленого вершкового масла

- 1 чашка борошна

- 1 столова ложка цукру

- 1 чайна ложка розпушувача

- 1/2 чайної ложки солі

Ягідний соус на сковороді

- 1/4 чашки світло-коричневого цукру, почавленого ложкою

- 2 столові ложки свіжого лимонного соку

- 3 чашки ягідної суміші (350 г) — наприклад, малина, ожина та лохина

Смажені фісташки й мигдаль

- 1 чашка рубаних фісташок і мигдалю

Приготування

Крок 1 (оладки)
Збити в великій мисці яйце до повітряного стану. Додати молоко і розтоплене вершкове масло. Додати сухі інгредієнти й добре все перемішати. Розігріти сковороду, змащену невеликою кількістю вершкового масла.

Черпаком вилити порційно суміш  в сковороду, щоб утворились кола оладок. Коли на поверхні тіста почнуть з'являтися і лопатися бульбашки, перевернути оладки та підсмажити іншу сторону.

Крок 2 (ягідний соус на сковороді)
Вилити в сковороду суміш ягід. Вмішати коричневий цукор і лимонний сік, поки цукор повністю не розчиниться. Обережно помішувати, не допускаючи пошкодження ягід, поки вони не нагріються і не почнуть давати сік (2-3 хвилини).

Готову страву подавати теплою або кімнатної температури.

Крок 3 (смажені фісташки та мигдаль)
Поставити сковороду на середній рівень нагрівання. Висипати нарубані горіхи й обсмажувати приблизно 7 хвилин. Постійно перемішувати для рівномірності обсмажування. Прикрасити млинці ягідним соусом і присипати смаженими горіхами.