Відкритий Карамельний Торт
Не приховуйте свої кулінарні успіхи
Відкритий торт - це смачний десерт з відкритими листковим краями, завдяки чому помітна його різноманітна текстура і різнокольорові інгредієнти. Для отримання більш пишної випічки і досягнення більш професійного результату, використовуйте духовку з функцією пари.
Інгредієнти
Інструкції
1. Нагрійте духовку до 175 ° C
2. Натріть маслом три 20-ти сантиметрових деко і присипте борошном.
3. Розтопіть масло, додайте молоко і відставте суміш в сторону, щоб вона трохи охолола.
4. Збийте яйця, цукор, ванілін і кардамон до тих пір, поки маса не побіліє і не стане пишною.
5. Додайте суміш молока з маслом в тісто і змішайте до однорідної консистенції.
6. Просійте борошно, сіль і пекарський порошок, змішайте в мисці.
7. Отриману суміш додайте в тісто і перемішайте, поки воно не стане м'яким і однорідним.
Розділіть тісто на 3 деко. Випікайте протягом 20-25 хвилин, або поки зубочистка після занурення в тісто не буде сухою. Залиште коржі охолоджуватися на певний час на деко, потім вийміть і залиште охолоджуватися до кінця на прохолодній поверхні.
Масляний крем
1. Налийте воду, покладіть цукор в сотейник з товстим дном і нагрійте суміш до 119°C (використовуйте термометр). Збийте жовтки, яйця і ванілін за допомогою настільного міксера, використовуючи спеціальні насадки для збивання поки маса не підніметься і не побіліє. Коли сироп нагріється до 119°C, зніміть його з вогню і додайте тонкою цівкою порціями в яєчну масу, збиваючи суміш на невеликій швидкості. Кожні 10 секунд припиняйте вливати сироп і включайте високу швидкість, Потім знову вливайте сироп на невисокій швидкості, і так, поки не виллється весь сироп. Збивайте, поки маса не охолоне.
2. Ручним міксером збивайте вершкове масло, поки воно не стане пишним.
3. Додавайте по одній ложці збитого масла в яєчну суміш, збиваючи на повільній швидкості. Збивайте, поки масло остаточно не розчиниться і масляний крем не стане ніжним.
Карамельний соус
1. Розтопіть цукор в сотейнику з товстим дном на середньому вогні до золотисто-карамельного кольору. У той же час в іншому сотейнику нагрійте вершки, і коли цукор пожовтіє, додавайте в нього вершки партіями, збиваючи і перемішуючи.
2. Додавайте час від часу по шматочку вершкового масла в киплячу карамель і розмішуйте, поки масло не розтане. Продовжуйте, поки не розчините все масло і не отримаєте насичений і ніжний карамельний соус. Приправте щіпкою солі.
Збираємо торт
1. Покладіть перший корж на страву для торта і покрийте його товстим шаром крему. Повторіть те ж саме з іншими шарами, покривши повністю верхній шар. Потім змастіть тонким шаром глазурі весь торт цілком і поставте його в холодильник на 10-20 хвилин.
2. Полийте торт зверху злегка охолодженою карамеллю.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.