Лимонний пиріг з маком і кокосовим кремом

Інгредієнти:

• 250 г борошна

• 1 пакет розпушувача

• ½ чайної ложки солі

• 220 г м'якого вершкового масла

• 200 г цукру

• цедра 1 лимона

• 3 яйця

• 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку

• 1 стакан кефіру

• 2 столові ложки кондитерського маку

• 1 столова ложка цукатів

• 150 мл кокосового молока

• 150 г маскарпоне (або іншого вершкового сиру)

• 2 столові ложки цукрової пудри

• 4 столові ложки кокосової стружки

Інструкція

 

1. Нагрійте духову шафу до 180°С.

2. Змастіть маслом форму діаметром 20 см і присипте борошном.

3. У велику чашу кухонної машини Electrolux Assistent покладіть масло і цукор, змішайте до однорідності за допомогою насадки для змішування.

3. Додайте яйця по одному, ретельно вимішуючи кожне.

4. Поступово всипте борошно, додайте сіль і розпушувач, влийте кефір. В кінці додайте свіжовичавлений лимонний сік, лимонну цедру, цукати та мак.

5. Розділіть тісто на три частини та випічить коржі (кожен приблизно по 15 хвилин) в формі. Дайте їм охолонути до кімнатної температури.

6. Для начинки змішайте в кухонній машині Electrolux Assistent маскарпоне з цукром, додайте кокосове молоко і збийте до однорідної маси вінчиком для збивання.

7. Злегка обсмажте кокосову стружку на сухій сковороді на слабкому вогні.

8. Викладіть перший корж на стіл і змастіть приблизно 1/3 кокосового крему.

9. Накрийте другим коржем і повторіть операцію, те ж саме і з третім коржем. Зверху пиріг посипається обсмаженою кокосовою стружкою.

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Мигдальні рулети з корицею
  • Шоколадний хліб з цукіні
  • Мигдальний бісквіт з марципановим кремом і печеними яблуками