Грецька Баклава

Інгредієнти:

Тісто

  • Тісто філо 450 г
  • Волоські горіхи і мигдаль 450 г
  • Масло вершкове 250 г
  • Кориця мелена 2 г

Соус

  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Цедра 1 апельсина
  • Вода 250 мл
  • Цукор 200 г
  • Мед 120 г
  • Ваніль бурбонна 1 стручок

Приготування:

  1. Нагріти духову шафу до 160 ° С, в режимі конвекція. Змастити края і дно форми для випічки маслом.
  2. Подрібнити горіхи, змішати з корицею.
  3. Розгорнути пласт тіста філо. Розрізати його при необхідності на більш дрібні частини, які легко увійдуть в форму. Покласти шар тіста в форму і змастити його олією. Таким же чином зробити ще три шари.
  4. Посипати зверху підготовленою сумішшю з горіхів і кориці. Покласти наступний шар тіста, змастити його олією і посипати горіхами з корицею. Коли закінчаться горіхи, останні чотири шари тіста просто промазати маслом і укласти один на одного.
  5. Гострим ножем розрізати тісто в формі на ромбовидні або квадратні шматочки.
  6. Випікати баклаву близько 40-50 хвилин.
  7. Для приготування соусу закип'ятити воду з цукром, який повинен повністю в ній розчинитися. Додати в сироп мед, ваніль, цедру і лимонний сік. Кип'ятити на повільному вогні протягом 20 хвилин.
  8. Полити готову баклаву соусом і дати їй охолонути.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Мафіни з яблуком
  • Морквяний пиріг
  • Булочки сіннабон