Безглютенове печиво з шоколадною крихтою

Хто ж не любить хрустке печиво з шоколадною крихтою? Його обожнюють всі! А ми знаємо, як його приготувати без глютену і не втратити, а тільки примножити смак.

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 1 склянка (150 г) гречаного борошна
  • 1/4 ч.л. харчової соди
  • 1/4 ч.л. морської солі
  • 3 ст.л. (45 г) цукру
  • 1/3 склянки + 2 ст.л. (65 г) коричневого цукру
  • 1/4 ч.л. ванільного порошку або 1/2 ч.л. екстракту ванілі
  • 1 яєчний жовток
  • 100 г темного шоколаду (70%), подрібненого в крихту
  • 40 г подрібнених горіхів пекан (за бажанням)

 

Спосіб приготування

  1. Розтопити вершкове масло і дайте йому охолонути.

     

  2. Змішайте гречане борошно, харчову соду і сіль в середній мисці.

     

  3. Збийте разом цукор, ваніль, яєчний жовток і розтоплене масло до білого і однорідної консистенції. Додайте сухі інгредієнти, шоколад, горіхи і ретельно перемішайте або використовуйте Kitchen Assistent для рівномірного замішування тіста.

     

  4. Оберніть тісто в поліетиленову плівку і поставте в холодильник на 1 годину або на ніч.

     

  5. Нагрійте духовку Electrolux до 175°C в режимі «Гаряча пара».

     

  6. Викладіть на деко папір для випічки. Розділіть тісто на 10-12 частин (35-40 г на печиво), надайте форму і потім помістіть їх на деко.

  7. Випікайте 10-13 хвилин. Дайте охолонути повністю.

    Приємного чаювання!

Детальніше

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Імбирне печиво
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Лимонний крем