Крем-брюле з карамельною скоринкою
Вишуканий десерт з ніжним ароматом ванілі і насиченим вершковим смаком: встояти неможливо!
І якщо круасан - король французької випічки, то крем-брюле - десертів.
Вам знадобиться: Духова шафа Electrolux SteamBoost
Інгредієнти:
• 4 яєчний жовток
• 100 г коричневого цукру
• 200 мл молока
• 300 мл вершків
• 0,5 палички ванільного стручка
• Свіжі ягоди на ваш смак
Приготування
Добре перемішайте яєчні жовтки з 96 г цукру в мисці.
Вилийте молоко і вершки в каструлю. Розділіть стручок ванілі навпіл і дістаньте насіння ножем. Додайте стручок і насіння до молока і вершків. Доведіть до кипіння і дайте настоятися 10 хвилин.
Дістаньте стручок з рідини і повільно додайте суміш молока і вершків у суміш яєць, не створюючи при цьому занадто багато бульбашок. Обережно перемішайте вінчиком, не збиваючи.
Розподіліть суміш між 8 плоскими керамічними формочками діаметром ~ 10 см.
Приготуйте в духовці на 2 рівні в режимі «Інтенсивна пара» за температури 90°C протягом 40 хвилин.
Залиште крем-брюле трохи охолонути.
Обсипте рештою коричневого цукру, карамелізуйте його за допомогою кухонного пальника, прикрасьте свіжими ягодами на ваш смак і негайно подавайте!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.