Галети з полуничною начинкою

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно 200 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Жовток 1 шт.
  • Цукор 5 ст. л.
  • Крижана вода 1-2 ст. л.

Начинка

  • Полуниця 100 г
  • Дрібно мелений мигдаль (або будь-які горіхи) 2-3 ст. л.
  • Середня груша 1 шт.
  • Цукор 2 ст. л.

Приготування:

  1. Холодне вершкове масло нарізати кубиками в миску. Додати просіяне борошно і 4 ст. л. цукру. Виделкою або ножем порубати суміш до отримання дрібної крихти.
  2. Потроху додати воду і зібрати тісто в кулю. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  3. Полуницю помити, видалити плодоніжки і нарізати ягоди великими кубиками. Грушу очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насіння, нарізати кубиками і додати до полуниці. Акуратно перемішати.
  4. Духову шафа розігріти до 180 ° С. Тісто розділити на 4 частини і розкачати кожну в круг діаметром 20 см і товщиною приблизно в 3-4 мм.
  5. Кожне коло тіста присипати меленим мигдалем, залишаючи з країв кілька сантиметрів вільними. Потім викласти в центр кожного кола кілька ложок полуничної начинки. Вільні краї тіста загорнути всередину, прикриваючи начинку, і акуратно защипи.
  6. Посипати галети зверху цукром.
  7. Перекласти на деко і випікати в духовій шафі, на режимі конвекція, протягом 25 хвилин.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Буряковий мафін
  • Кантуччі з мигдалем
  • Різдвяний пудинг
    Різдвяний пудинг