Буряковий мафін
Ще стародавні греки настільки цінували буряк, що подарунки в знак подяки робили у формі срібного коренеплоду, а стравами з нього прикрашали столи багатих і знатних людей.
Спробуйте пікантні бурякові мафіни з сиром (рекомендуємо з білою цвіллю - брі).
Інгредієнти
На 6 мафінів:
- 200 г сирого буряка
- Цедра і сік половини лимона
- 2 яйця
- 60 г вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- По 0.5 чайної ложки кориці і меленого імбиру
- Сир з білою цвіллю (рекомендуємо шевр або брі)
- Мед
- Горіхи або розмарин на ваш смак
Крок 1
Запечіть буряк у фользі при 200°C в духовій шафі Electrolux
Крок 2
Очистіть буряк і дайте охолонути. Зменшіть температуру в духовці до 180°C.
Пробийте буряк з лимонним соком і цедрою в настільному блендері Electrolux до стану пюре.
Крок 3
Відокремте яєчні жовтки від білків. Збийте жовтки з цукром і додайте їх в бурякове пюре. Замісіть тісто, додавши в пюре борошно, розпушувач і спеції.
Крок 4
Розтопіть масло і додайте його в тісто. Нарешті, додайте яєчні білки. Наповніть тістом форми для мафінів і відправте в духовку.
Крок 5
Наповніть тістом форми для мафінів і відправте в духовку. Випікайте 20 хвилин при 180°C. Викладіть сир на маффіни.
Вийміть їх з духовки, полийте зверху медом і посипте горіхами або розмарином.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.