Мигдальний пиріг без борошна
Для шанувальників випічки пропонуємо смачний і низьковуглеводний рецепт мигдального пирога. Вишуканий смак і легка текстура - це чарівно!
Рецепт з ХО
У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.
Кількість порцій: 8
Харчова цінність (на 1 порцію):
ХО: 1
Калорії: 160
Жири: 10 г
Вуглеводи: 12 г
Клітковина: 2 г
Білок: 6 г
Натрій: 100 мг
Кількість ХО може змінюватися в залежності від обраного способу підсолоджування
Інгредієнти:
- 120 г мигдальної муки
- 1,5 ст.л. цукру (тростинового) або цукрозамінника / підсолоджувача
- 4 яєчних білка
- 1/5 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки мигдального екстракту
Спосіб приготування
Крок 1
В середній мисці, використовуючи електричний міксер, збиваємо яєчні білки з сіллю до м'якої форми піків. Поступово додаємо решту 1 ст.л. цукру і змішуємо до жорстких глянцевих форм піків.
Крок 2
Розігріваємо духовку до 180 ° С. Вирізаємо шматок вощеного паперу або пергаментного паперу - для форми для випікання. Дно змащуємо і поміщаємо підготовлений папір на дно форми. Зверху також змащуємо папір і посипаємо рівномірно 60 г. мигдальних пелюсток.
Крок 3
Великим шпателем обережно викладаємо мигдальну суміш. Рівномірно розподіляємо тісто в підготовленій формі. Випікаємо протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору.
Крок 4
Перед подачею трохи охолоджуємо і перевертаємо на сервірувальну тарілку. Видаляємо пергаментний папір.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.