Мигдальний пиріг з полуницею
Інгредієнти (6 порцій)
• 200 г борошна
• 1 щіпка солі, 50 г цукру
• 125 г вершкового масла
• 1 яйце
• 50 мл холодної води
Начинка:
• сезонні фрукти 300 г
• 90 г меленого мигдалю
• 2 яйця
• 100 г цукру
• 90 г розм'якшеного вершкового масла
Спосіб приготування
- Просіяти борошно в миску. Додати сіль, нарізане кубиками масло та перемішати. Додати яйце, цукор, холодну воду і замісити тісто.
- Поставити тісто в холодильник на дві години.
- Розкачати холодне тісто, викласти у змащену форму та наколоти його виделкою.
- Вимити фрукти, видалити кісточки та покришити дрібними шматочками на тісто.
- Помістити в миску для змішування мелений мигдаль, яйця, цукор і розм'якшене масло, все збити.
- Викласти на фрукти та розрівняти.
- Поставити в духову шафу на 2-й рівень і випікати 50 хвилин.
- Готовий пиріг прикрасити свіжою полуницею.