Індійський чай і банановий хліб
Індійський чай і банановий хліб
Індійці стверджують, що їжа без спецій - не їжа.
Адже вони надають стравам особливий аромат і смак. Познайомтеся з індійською кухнею ближче і приготуйте традиційний пряний індійський чай і банановий хліб. А допоможе вам в цьому кухонна машина Kitchen Assistent від Electrolux і духова шафа з парою.
Інгредієнти
Банановий хліб:
• 175г борошна
• 1 чайна ложка соди
• 0,5 ч. Л. меленої кориці
• 0.5 чайної ложки солі
• 2 яйця
• 120 мл оливкової олії
• 4 банана, дуже стиглих, розім'ятих
• 2 столові ложки крем-фреш
• 1 чайна ложка ванільного екстракту
• 125 г волоських горіхів, підсмажених і нарізаних
Чай:
• 375 мл. молока
• 1 паличка кориці, зламана навпіл
• 1 стручок ванілі
• 5 горошин чорного перцю
• 1 чайна ложка кардамону
• 0,5 чайної ложки мускатного горіха
• 0,5 чайної ложки меленого імбиру
• 3 ст. л. коричневого цукру
• 700 мл чорного чаю
Приготування хліба
- Увімкніть духовку на 175 градусів, виберіть режим Гарячий пар, який створить вологе середовище і дозволить хлібу піднятися вище і зробить його приголомшливо пишним і ніжним.
- Подрібніть за допомогою блендера 1 стакан волоських горіхів протягом 15 секунд.
- Збийте 2 яйця з 1 склянкою цукру в кухонній машині KitchenAssistent насадкою вінчиком.
- Додайте 2 столових ложки сметани, трохи рослинного масла, ½ чайної ложки меленої кориці, ½ чайної ложки солі перемішайте.
- При включеній машині, закиньте по одному 4 банана (очищених від шкірки звичайно).
- Поміняйте насадку на лопатку для змішування і при включеній машині додайте 1.5 склянки борошна (поступово), 1 чайну ложку соди, 1 склянку підсмажених і подрібнених волоських горіхів, 1 чайну ложку ваніліну.
- Перекладіть у форму для випічки і випікайте до золотистої скоринки (близько 30 хвилин).
Приготування чаю
- Закип'ятіть ½ склянки молока, додавши 1 паличку кориці, насіння 1 стручка ванілі, 5 горошин перцю, 1 чайну ложку кардамону, ½ чайної ложки мускатного горіха, ½ чайної ложки меленого імбиру, 3 столових ложки коричневого цукру.
- Дайте охолонути 5 хвилин.
- Процідіть молоко і збийте міксером.
- Заваріть чашку чорного чаю при температурі 98 градусів.
- Додайте молоко і насолоджуйтеся справжнім індійським смаком.