Індійський чай і банановий хліб

Індійський чай і банановий хліб

Індійський чай і банановий хліб

Індійці стверджують, що їжа без спецій - не їжа.

Адже вони надають стравам особливий аромат і смак. Познайомтеся з індійською кухнею ближче і приготуйте традиційний пряний індійський чай і банановий хліб. А допоможе вам в цьому кухонна машина Kitchen Assistent від Electrolux і духова шафа з парою.

Інгредієнти

Банановий хліб:

• 175г борошна

• 1 чайна ложка соди

• 0,5 ч. Л. меленої кориці

• 0.5 чайної ложки солі

• 2 яйця

• 120 мл оливкової олії

• 4 банана, дуже стиглих, розім'ятих

• 2 столові ложки крем-фреш

• 1 чайна ложка ванільного екстракту

• 125 г волоських горіхів, підсмажених і нарізаних

Чай:

• 375 мл. молока

• 1 паличка кориці, зламана навпіл

• 1 стручок ванілі

• 5 горошин чорного перцю

• 1 чайна ложка кардамону

• 0,5 чайної ложки мускатного горіха

• 0,5 чайної ложки меленого імбиру

• 3 ст. л. коричневого цукру

• 700 мл чорного чаю

Приготування хліба

  1. Увімкніть духовку на 175 градусів, виберіть режим Гарячий пар, який створить вологе середовище і дозволить хлібу піднятися вище і зробить його приголомшливо пишним і ніжним.
  2. Подрібніть за допомогою блендера 1 стакан волоських горіхів протягом 15 секунд.
  3. Збийте 2 яйця з 1 склянкою цукру в кухонній машині KitchenAssistent насадкою вінчиком.
  4. Додайте 2 столових ложки сметани, трохи рослинного масла, ½ чайної ложки меленої кориці, ½ чайної ложки солі перемішайте.
  1. При включеній машині, закиньте по одному 4 банана (очищених від шкірки звичайно).
  2. Поміняйте насадку на лопатку для змішування і при включеній машині додайте 1.5 склянки борошна (поступово), 1 чайну ложку соди, 1 склянку підсмажених і подрібнених волоських горіхів, 1 чайну ложку ваніліну.
  3. Перекладіть у форму для випічки і випікайте до золотистої скоринки (близько 30 хвилин).

Приготування чаю

  1. Закип'ятіть ½ склянки молока, додавши 1 паличку кориці, насіння 1 стручка ванілі, 5 горошин перцю, 1 чайну ложку кардамону, ½ чайної ложки мускатного горіха, ½ чайної ложки меленого імбиру, 3 столових ложки коричневого цукру.
  2. Дайте охолонути 5 хвилин.
  3. Процідіть молоко і збийте міксером.
  1. Заваріть чашку чорного чаю при температурі 98 градусів.
  2. Додайте молоко і насолоджуйтеся справжнім індійським смаком.