Незвичайний рецепт бананового хліба

У приготуванні цього бананового хліба, мрії шанувальників шоколаду, використовується насіння Чіа, а замість цукру - сироп стевії. Це абсолютно веганські і безглютенові ласощі, які точно сподобаються вашій родині та друзям.

Інгредієнти

4 банана (розім'яти), 1 ст ложка розтопленого кокосового масла, 1/3 чашка сиропу агави, 1 ст ложка насіння Чіа, змішана з 3 ст ложками води, 1/3 чашка подрібнених бобів какао, 1/3 чашка чорного потовченого шоколаду, 1 чашка борошна з полби (Лара використовує безглютенову, цільнозернова теж підходить), 1 ст ложка пекарського порошку, 1/4 ст ложка харчової соди, щіпка меленої кориці, ¼ ст ложка ванільного екстракту, ¼ чашка кокосового молока, 2 ст ложки какао порошку.

Крок 1

Нагрійте духовку до 180 градусів. Змішайте в мисці розім'яті банани, кокосове масло, сироп агави, розмокше насіння Чіа. Перемішуйте до отримання однорідної маси. Додайте в неї борошно і пекарський порошок, перемішайте.

Крок 2

Змішайте 1/3 тіста з кокосовим молоком, какао порошком, половиною подрібненого шоколаду, корицею і ванільним екстрактом. Вилийте тісто у форму для випічки і покрийте зверху залишком шоколаду. Зробіть на тесті кілька надрізів ножем, щоб створити ефект «мармуру». Посипте зверху скибочками бананів.

Крок 3

Випікайте 35 - 40 хвилин, або поки зубочистка після занурення в середину випічки не залишатиметься сухою. Дайте хлібу трохи охолонути перед тим, як його різати.

Знайомтеся з Ларою Заугг

Як переконаний шоколадоголік і справжній поціновувач цих ласощів, Лара Заугг любить експериментувати на кухні, створюючи нові десерти. Своєю пристрастю і новими творіннями вона ділиться у своєму популярному блозі "Vanillacrunnch". Фокусуючись на здоровій їжї, Лара часто пропонує безглютенові або веганські страви. Шоколад - це основний компонент її випічки та інших десертів, в яких вона часто замінює інші інгредієнти більш здоровими аналогами.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Яскрава рожева чаша смузі

    Насолоджуйтесь яскравим, здоровим сніданком з відтінком шоколаду.

  • Шоколадний мус

    Багатий, смачний шоколадний мус з нутовою водою.