Інгредієнти для пирога з лимонним безе
(для одного пирога діаметром 20 см)
Цукрове тісто
50 г цукрової пудри, 130 г вершкового масла, 180г борошна, 10 г води
Заварний крем
25 г борошна, 170 г цукру, 100 г лимонного соку, два яйця, один яєчний жовток
1 г солі
Цедра 1 лимона
Безе
Два яєчних білки, 100 г цукру, 35 г води
Спосіб приготування
1) Приготуйте цукрове тісто
Використовуйте Electrolux Assistent, щоб змішати борошно, цукрову пудру та вершкове масло та замісити тісто, що нагадує хлібні крихти. Додайте воду і замішуйте доти, доки тісто не стане однорідним. Скатайте тісто в кулю та накрийте пластиковою плівкою. Поставте його в холодильник приблизно на 20 хвилин. Попередньо прогрійте духовку до 180°C.
Збивайте та змішуйте, як вам потрібно, для кращого випікання. Наш Assistent полегшує складну роботу, аби у вас було більше часу для задоволення.
2) Спечіть цукрове тісто
Розкачайте тісто качалкою на злегка посипаній борошном поверхні. Викладіть основу та бокові краї з тіста в роз'ємну форму для пирога шириною 20 см. Не забудьте обрізати краї. Поставте форму з тістом у холодильник на 30 хвилин. Тепер тісто готове. Поставте форму у духову шафу і випікайте приблизно 10 хвилин або до золотаво-коричневого кольору. Відставте в сторону.
3) Приготуйте безе
Для приготування безе змішайте цукор з водою в каструлі та доведіть до кипіння. Після закипання прикріпіть кулінарний термометр до каструлі. Коли температура сиропу досягне 110°C, збийте яєчні білки на середній швидкості. Після досягнення температури 120°C, зніміть каструлю з плити. За допомогою індукції швидко й легко досягати таких високих температур. Влийте гарячий сироп тонким струмком у чашу зі збитими білками.
4) Приготуйте ідеальне безе
Обов'язково безперервно збивайте суміш для безе, щоб уникнути згортання яєць. Після додавання усієї кількості сиропу, продовжуйте перемішувати, доки чаша не буде прохолодною на дотик, а безе охолоне до 37°C. Заповніть кондитерський мішок безе та поставте у холодильник, доки воно не буде готове до використання.
5) Приготуйте лимонний заварний крем
Для надзвичайно ніжної лимонної начинки змішайте цедру лимону, сік лимону та борошно до утворення пасти. В окремій мисці змішайте яйця, яєчний жовток, сіль і цукор. Потім ретельно збийте ці дві суміші разом. Збивайте до отримання однорідної маси, а потім вилийте заварний крем у випечену основу для пирога.
6) Забезпечте яскравий лимонний колір
Налийте 100 мл води в камеру парової духової шафи. Поверніть перемикач на SteamBake і нагрійте духову шафу до 150°C. Натисніть кнопку SteamBake і поставте пиріг у духовку. Випікайте 20 хвилин або до отримання золотавої скоринки. Дайте лимонному пирогу повністю охолонути, а потім прикрасьте безе. Чому б не використати кулінарний пальник для надання безе хрусткості та трохи кольору?