Інгредієнти для шоколадного бісквіту
(для одного шоколадного торта діаметром 16 см)
Бісквіт
3 великих яйця, 80 г цукру, 30 г картопляного крохмалю, 40 г борошна, 2 столові ложки какао-порошку, 1,5 чайної ложки розпушувача
Начинка з чорного шоколаду
200 мл жирних вершків, 90 г цукру, 260 г нарізаного темного шоколаду, 30 г вершкового масла
Спосіб приготування
1) Приготуйте суміш
Збийте три яйця з цукром у чаші для змішування, доки цукор не розстане. Вилийте суміш у блендер і збивайте доти, доки вона втричі не збільшиться в об'ємі. Наш Kitchen Assistent допоможе вам у цьому. Потім просійте картопляний крохмаль із борошном, какао-порошком та розпушувачем. Після цього підмішайте сухі інгредієнти у збиту яєчну суміш. Вилийте тісто у круглу форму для торта діаметром 16 см.
2) Пара для пористості
Налийте 100 мл води в камеру парової духової шафи. Поверніть перемикач на SteamBake і нагрійте духову шафу до 180°C. Натисніть кнопку SteamBake і зачекайте п'ять хвилин. Поставте торт у духову шафу і випікайте 25 хвилин або доки бісквіт не перестане підійматися. Поставте торт на решітку для повного охолодження, перш ніж почати його прикрашати.
3) Створіть шовковисту начинку
Доведіть вершки та цукор до кипіння в каструлі. Залийте гарячою вершковою сумішшю масло та подрібнений чорний шоколад. Дайте постояти протягом двох хвилин, а потім збийте суміш віночком до шовковистої текстури.
4) Зберіть свій витвір
Тепер розріжте бісквіт на два однакові круги. Намастіть половину начинки на одну половину бісквіта. Покладіть другий корж зверху та намастіть решту начинки зверху, аж до країв. Поставте торт у холодильник приблизно на 20 хвилин або доти, доки начинка не загусне. Насолоджуйтесь та не забудьте поділитися!